Αγαπητοί αναγνώστες, μπορείτε να ενημερωθείτε για την αποτίμηση του έργου του Δημοτικού Σχολείου μας για την φετινή χρονιά, διαβάζοντας την παρακάτω ανάρτηση!
Αγαπητοί αναγνώστες, μπορείτε να ενημερωθείτε για την αποτίμηση του έργου του Δημοτικού Σχολείου μας για την φετινή χρονιά, διαβάζοντας την παρακάτω ανάρτηση!
Το φετινό μας ταξίδι έφτασε στο τέλος του. Κρατάμε όλα όσα μάθαμε, όσα ζήσαμε, όσα νιώσαμε και ανυπομονούμε για το επόμενο!
Μέχρι τότε…η Διεύθυνση και ο Σύλλογος Διδασκόντων του Δημοτικού Σχολείου Ποδοχωρίου σας εύχονται Καλό Καλοκαίρι με χαμόγελα, ξεγνοιασιά και στιγμές μοιρασμένες με τους ανθρώπους σας !!!
Την Παρασκευή 3 Ιουνίου είχαμε τη χαρά και την τιμή να υποδεχτούμε στο Σχολείο μας τον Διεθνή Κριτή και Αφέτη Στίβου των Ολυμπιακών και Παρολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας το 2004, κύριο Πέτρο Χαϊνά.
Ο κύριος Χαϊνάς μίλησε στους μαθητές και τις μαθήτριες για τον ρόλο και την ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα καθώς και για τις αξίες που πρεσβεύει ο αθλητισμός. Μέσα από την εμπειρία του μας μετέφερε εικόνες των αγώνων όχι μόνον από την πλευρά των αθλητών αλλά και από την πολύ σημαντική θέση των κριτών.
Επίσης, έχοντας υπάρξει ο ίδιος λαμπαδηδρόμος των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας το 2004, έδωσε στα παιδιά την ευκαιρία να δουν από κοντά και να κρατήσουν την ολυμπιακή δάδα μαθαίνοντας για την αφή και τη διαδρομή της ολυμπιακής φλόγας.
Στο τέλος, οι μαθητές και οι μαθήτριες κάθε τάξης είχαν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε μία προσομοίωση αγώνων δρόμου, όπου το σύνθημα της εκκίνησης έδινε, φυσικά, ο κύριος Χαϊνάς!
Τη Δευτέρα 21 Μαρτίου 2022 περισσότερες από 900 σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης όλης της χώρας, μαζί και η δική μας, συμμετείχαν στην πραγματοποίηση του σπουδαίου πειράματος για τον υπολογισμό της ακτίνας της Γης.
Η Ε’ τάξη του σχολείου μας ανέλαβε δράση!
Οι μαθητές και οι μαθήτριες καθώς εκτελούσαν με προσοχή τις μετρήσεις και τους υπολογισμούς τους, βίωσαν τον ρόλο του επιστήμονα στην πράξη, εκτίμησαν την αξία της συνεργασίας, εξήγησαν φαινόμενα, μοιράστηκαν εμπειρίες, ενθουσιάστηκαν, χάρηκαν και ένιωσαν την ικανοποίηση της επίτευξης ενός κοινού στόχου.
(Feeling CARED in School: a Journey around the World), είναι μία δράση στην οποία συμμετείχε η Δ1 του σχολείου μας με την μουσικό μας Άννα Μπαξέ, που διοργάνωσε το Εργαστήριο Σχολικής Ψυχολογίας του ΕΚΠΑ, σε συνεργασία με το ISPA School Psychology Association.
Μία καλή ευκαιρία για να συζητήσουμε για το περιβάλλον της τάξης και για τις σχέσεις που δημιουργούνται μεταξύ μαθητών και μαθητών και καθηγητή.
Το τελικό αποτέλεσμα ήταν μία αφίσα η οποία αναρτήθηκε στο διαδίκτυο σε μία διεθνή διαδικτυακή έκθεση!!!
Μπορείτε παρακάτω να διαβάσετε το συγχαρητήριο μήνυμα που στάλθηκε σε όλα τα σχολεία και να ξεφυλλίσετε το βιβλιαράκι που φτιάχτηκε με τα έργα όλων των σχολείων!
Αγαπητοί/ες,
Καθώς η Διεθνής Δράση: «Νιώθοντας φροντίδα και υποστήριξη στο σχολείο
μας: Ένα ταξίδι στο δικό μας κόσμο» (“Feeling CARED in School: A
Journey Around the World”) ολοκληρώθηκε για το σχολικό έτος 2021-2022,
σας αποστέλλουμε το flipping book με τα έργα των μαθητών από τα
σχολεία που συμμετείχαν στην δράση και ανάρτησαν τα έργα στην ελληνική
έκθεση.
https://heyzine.com/flip-book/0553b2dbf6.html
https://www.facebook.com/1962901713796973/posts/5266744506745994/?sfnsn=mo
Ευχαριστούμε πολύ όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες αλλά και
τους/τις εκπαιδευτικούς των τάξεων, τους/τις ψυχολόγους και τους
συντονιστές που συμμετείχαν σε αυτή τη διεθνή δράση. Μας ταξίδεψαν
μέσα από τα μηνύματα των έργων τους αναδεικνύοντας τις κοινές ανάγκες
και δυνατότητες που «συναντιούνται» στο σχολικό περιβάλλον σε όποιο
σημείο του χάρτη και αν βρίσκεται.
Θερμά συγχαρητήρια!
Εκ μέρους της επιστημονικής ομάδας
Χρυσή (Σίσσυ) Χατζηχρήστου
Καθηγήτρια Σχολικής Ψυχολογίας
Διευθύντρια Εργαστηρίου Σχολικής Ψυχολογίας
Τμήμα Ψυχολογίας
Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών
President of the International School Psychology Association
Στα πλαίσια των εργαστηρίων δεξιοτήτων, στην ενότητα Δημιουργώ και καινοτομώ, η Α’ τάξη ασχολήθηκε με το Ηλιακό μας σύστημα. Οι
μαθητές έμαθαν για τον ήλιο και τους πλανήτες, για τους δορυφόρους των πλανητών, για τη μέρα και τη νύχτα και για το πόσο σημαντικός
είναι ο ήλιος για τη ζωή στον πλανήτη μας.
Κατά τη διάρκεια των εργαστηρίων, ‘φυτέψαμε’ φακές και παρατηρήσαμε πως αν δεν τις βλέπει ο ήλιος ούτε μεγαλώνουν τόσο εύκολα, ούτε είναι τόσο πράσινα τα φύλλα.
Επιπλέον, παρατηρήσαμε πώς ο ήλιος είναι πηγή ενέργειας καθώς χρησιμοποιήσαμε την ηλιακή ενέργεια για να μετακινηθούν οι πλανήτες στο ηλεκτρικό πλανητικό σύστημα που συναρμολογήθηκε για τα εργαστήρια.
Διαβάσαμε βιβλία που έφεραν τα παιδιά και ζωγραφίσαμε πλανήτες, είτε ατομικά είτε ομαδικά είτε σχεδιασμένους είτε φτιάχνοντάς τους μόνοι μας. Γίναμε αστροναύτες, είδαμε το ηλιακό σύστημα σε τρισδιάστατη μορφή μέσω εφαρμογής, ζωγραφίσαμε εξωγήινους, φτιάξαμε πυραύλους και ντυθήκαμε διάστημα.
Επίσης, χάρη στις μαθήτριες Ασημένια και Ευαγγελία, τις οποίες ευχαριστούμε πολύ, είχαμε την ευκαιρία να δούμε τον ουρανό με πραγματικό τηλεσκόπιο!
Τη φετινή σχολική χρονιά 2021-2022, η Δ1 συμμετείχε σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα etwinning, με θέμα “διαδικτυακοί ιππότες στρογγυλής τραπέζης”
Οι μαθητές έγιναν ιππότες του διαδικτύου, σχεδίασαν την στολή τους ,την ασπίδα τους και έδωσαν τον όρκο τους, όπου ορκίστηκαν ότι θα προστατεύουν τους αδύνατους και θα δίνουν τη βοήθειά τους, σε όποιον αντιμετωπίζει προβλήματα στο διαδίκτυο!
Μέσα από αυτό το πρόγραμμα παράχθηκε υλικό, όπως:
Μπορείτε να παίξετε με το παιχνίδι για να μάθετε τους κανόνες που ακολουθούμε για να έχουμε καλή συμπεριφορά στο διαδίκτυο! Παιχνιδι για τους κανονες του διαδικτύου !
Στη συνέχεια ακούστε το τραγούδι των μαθητών για την ασφάλεια όλων που ασχολούνται με το διαδίκτυο!
Διαβάστε τους στίχους του τραγουδιού!
ΑΣΦΑΛΩΣ
Μες στο διαδίκτυο σαν θα μπω
Πολλούς κινδύνους συναντώ
Συναντώ πολλούς ανθρώπους που γνωρίζω και αγαπώ
Μες ΤΟ ΔΙΑΔΥΚΤΙΟ ΣΑΝ ΘΑ ΜΠΩ
Ασφαλώς Ασφαλώς πρέπει να’ μαι προσεκτικός
Τα στοιχεία μου δε δίνω
Την ταυτότητα μου αφήνω να παραμείνει μυστικό.
Ασφαλώς Ασφαλώς πρέπει να΄μαι προσεκτικός
μες στο διαδίκτυο όταν μπαίνω
Και δεν απαντώ σε ξένο
Πρέπει να΄μαι προσεκτικός!!!
Οι αφίσες και τα κόμικς των μαθητών!
Ενημερωτικό φυλλάδιο προς τους γονείς:
Δείτε και την αφίσα της Ε΄ τάξης του σχολείου μας!