Δημοτικό Σχολείο Πισκοκεφάλου Σητείας

Καλώς ήρθατε στο ιστολόγιό μας

Αγώνες στίβου

Μάι 202629
Το Δημοτικό Σχολείο Πισκοκεφάλου συμμετείχε με ιδιαίτερη επιτυχία σε αγώνες στίβου, οι οποίοι πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή 29 Μαΐου, με τη συμμετοχή μαθητών και μαθητριών των τάξεων Δ’, Ε’ και ΣΤ’.
Οι μικροί αθλητές και αθλήτριες έλαβαν μέρος σε αγωνίσματα του κλασικού αθλητισμού, όπως άλμα εις ύψος, άλμα εις μήκος και σφαιροβολία, καθώς και στα δρομικά αγωνίσματα των 50 μέτρων και των 600 μέτρων. Με ενθουσιασμό, προσπάθεια και αγωνιστικό πνεύμα, όλα τα παιδιά έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό, σημειώνοντας αξιόλογες επιδόσεις και σημαντική πρόοδο.
Πέρα από τις επιδόσεις, η ημέρα είχε κυρίως παιδαγωγικό και βιωματικό χαρακτήρα, καθώς τα παιδιά βίωσαν τη χαρά της συμμετοχής, του αθλητισμού και της ευγενούς άμιλλας. Ο σεβασμός, η συνεργασία και το ομαδικό πνεύμα κυριάρχησαν, δημιουργώντας μια όμορφη και
αξέχαστη εμπειρία για όλους.
Agones stiboy

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Σαν σήμερα

5/6: Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος
Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 5 Ιουνίου και αποτελεί το κύριο όχημα του ΟΗΕ από το 1972 για την ενημέρωση του παγκόσμιου κοινού για τα περιβαλλοντικά προβλήματα.

Σχετικά video

   - Σχετικές αναρτήσεις

Σαν σήμερα

5/6: Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος
Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 5 Ιουνίου και αποτελεί το κύριο όχημα του ΟΗΕ από το 1972 για την ενημέρωση του παγκόσμιου κοινού για τα περιβαλλοντικά προβλήματα.

Σχετικά video

   - Σχετικές αναρτήσεις

European SchoolRadio Logo
20231020 133147

20231020 13314720231020 13312620231020 133335

 

 

 

 

 

Η Ιστορία του ΔΣ Πισκοκεφάλου

 

Το 1848 αναφέρεται για πρώτη φορά σε σχετικές βιβλιογραφικές πηγές, η λειτουργία του πρώτου Σχολείου της επαρχίας Σητείας, στο χωριό του Πισκοκεφάλου και μετέπειτα στις 29 Νοεμβρίου του 1871 η ίδρυση του Ελληνικού Σχολείου Πισκοκεφάλου. To Δημοτικό Σχολείο Πισκοκεφάλου ιδρύθηκε επισήμως με το υπ’ αριθμ. 11/ΦΕΚ 87/7-10-1899 Δ/γμα της Κρητικής Πολιτείας.

Αρχικά στεγαζόταν σε διδακτήριο δίπλα στην εκκλησία των Κορνάρων, τον Άγιο Γεώργιο, μέχρι το 1925. Στην ίδια τοποθεσία χτίστηκε η παλιά πτέρυγα του σημερινού Σχολείου. Το οικόπεδο αποτέλεσε δωρεά του Νικόλαου Ζαχαριάδη, ομογενή από την Αίγυπτο με καταγωγή από το Πισκοκέφαλο, ο οποίος συνέβαλε χρηματικά και στην ανέγερση του διδακτηρίου. Στην αρχική του φάση αποτελούνταν από δύο αίθουσες και ένα μικρό γραφείο. Αργότερα, όταν το σχολείο έγινε τριθέσιο, η μεγάλη αίθουσα του παλιού διδακτηρίου χωρίστηκε στη μέση με ένα ξύλινο διαχωριστικό. Από το 1988 έως το 1995, το σχολείο λειτούργησε ως τετραθέσιο και από το 1995 έως το 2014 ως εξαθέσιο. Στις αρχές της δεκαετίας του ’90 πραγματοποιήθηκε κτιριακή επέκταση με την ανέγερση νέας πτέρυγας, δίνοντας έτσι στο σχολείο τη σημερινή του μορφή.

Το Δημοτικό Σχολείο Πισκοκεφάλου είναι σήμερα 4/θέσιο με 40 περίπου παιδιά. Ο μαθητικός πληθυσμός του προέρχεται από το χωριό και από οικισμούς πέριξ του Πισκοκεφάλου.

 

Χώροι του σχολείου, υποδομές και Τεχνικός εξοπλισμός

Το σχολείο μας αποτελείται από δύο κτίρια (το παλιό και το νέο) και διαθέτει:

  • τέσσερις αίθουσες διδασκαλίας. Οι τρεις εκ των οποίων στεγάζονται στο παλιό κτίριο. Οι δύο αίθουσες διδασκαλίας διαθέτουν σύνδεση στο διαδίκτυο.
  • αίθουσα για την σίτιση των μαθητών του ολοήμερου τμήματος, η οποία στεγάζεται στο ημιυπόγειο του νεότερου κτιρίου και είναι εξοπλισμένη με ηλεκτρική κουζίνα, φούρνο μικροκυμάτων και ψυγείο,
  • αίθουσα εκδηλώσεων, η οποία στεγάζεται στο ημιυπόγειο του νεότερου κτιρίου, διαθέτει σκηνή και ανοιγόμενη εσωτερική πόρτα ώστε να φιλοξενεί αρκετούς προσκεκλημένους στις εορταστικές εκδηλώσεις του σχολείου μας.
  • εργαστήριο υπολογιστών εξοπλισμένο με δέκα Η/Υ, βιντεοπροβολέα, εκτυπωτή και σύνδεση στο διαδίκτυο,
  • αίθουσα εκπαιδευτικών, η οποία διαθέτει σύνδεση στο διαδίκτυο και φωτοτυπικό μηχάνημα,
  • το γραφείο της διευθύντριας εξοπλισμένο με Η/Υ, εκτυπωτή και σύνδεση στο διαδίκτυο,
  • αποθήκη για την φύλαξη του αθλητικού υλικού,
  • προαύλιο χώρο με δύο μπασκέτες, δύο τέρματα, δέντρα, παγκάκια και βρύσες.
  • κήπο στο πίσω μέρος του σχολικού κτιρίου, ο οποίος φυτεύτηκε με δέντρα από τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς του σχολείου κατά το σχ. έτος 2022-23.
  • τουαλέτες μαθητών και εκπαιδευτικών,
  • χώρο κυλικείου το οποίο δεν βρίσκεται σε λειτουργία.

Επίσης, οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές του σχολείου μας έχουν στην διάθεσή τους δύο φορητούς Η/Υ, έναν φορητό βιντεοπροβολέα και τέσσερις ταμπλέτες.

Χάρτης και πλήρη στοιχεία του σχολείου



Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων