Ενημέρωση για το φορολογικό θέμα

0

Συγγραφέας: ΕΙΡΗΝΗ ΑΦΕΝΤΟΥΛΗ | Κατηγορία Σύλλογος Γονέων | , στις 25-06-2014

΄Ισως  κάποιοι από σας έχουν διαβάσει ή ακούσει για το θέμα που έχει προκύψει μεταξύ Συλλόγων Γονέων και Εφορίας…

Για όσους δεν γνωρίζουν λοιπόν να σας πω ότι επειδή οι Σύλλογοι Γονέων, μετά τη νέα νομολογία αντιμετωπίζονται φορολογικά όπως οποιοδήποτε σωματείο καλούνται να πληρώσουν αναδρομικά πρόστιμα ( για τα τελευταία 10 έτη )

1)    εάν δεν έχουν καταθέσει φορολογική δήλωση σε αυτά τα έτη και

2)    εάν δεν έχουν καταθέσει την αλλαγή του Δ.Σ. σε κάθε διαδικασία εκλογών

Αυτά είναι θέματα που οι σύλλογοι δεν γνώριζαν και βρέθηκαν ξαφνικά να αντιμετωπίζονται από την Εφορία ως παραβάτες με επιβολή προστίμου 100 ευρώ για κάθε αδήλωτη πράξη.

Ο δικός μας σύλλογος ανήκει στη δεύτερη κατηγορία. Προέκυψε το ζήτημα όταν πήγα το Μάρτιο, να ζητήσω κλειδάριθμο για την ηλεκτρονική κατάθεση της φετινής  φορολογικής δήλωσης του Συλλόγου μας. Εκεί εμφανίστηκε το «πρόβλημα» των προηγούμενων ετών. Μέχρι σήμερα η κατάθεση της φορολογικής δήλωσης γινόταν απευθείας στην Εφορία και ΚΑΝΕΝΑΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ δεν μας ζήτησε ποτέ τη σύσταση του εκάστοτε Διοικητικού μας Συμβουλίου ή τέλος πάντων το όνομα του εκάστοτε προέδρου !!!

Προσπάθησα σε συναντήσεις μου με τον Δ/ντή της Εφορίας και τον προϊστάμενο του Μητρώου να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε, για να λύσουμε το πρόβλημα όσο πιο «αναίμακτα» μπορούμε αλλά δυστυχώς η αντιμετώπισή ήταν ακριβώς η ίδια με αυτή που θα αντιμετωπιζόταν η οποιαδήποτε επιχείρηση και όχι ένας Σύλλογος Γονέων…

Στο μεταξύ όμως άρχισε να εμφανίζεται το πραγματικό μέγεθος του προβλήματος, όταν ένας – ένας οι Σύλλογοι πήγαιναν για το ίδιο θέμα στη Εφορία.

Έτσι παρουσιαστήκαμε πλέον όλοι μαζί μέσω της Ένωσης Συλλόγων Γονέων στις 17/06/14  στον Δ/ντή της Εφορίας. Έχουμε μπει πλέον στη διαδικασία της διαφορετικής φορολογικής αντιμετώπισης μόνο για τη συγκεκριμένη φάση και θα δούμε μέσα στις επόμενες ημέρες, πως θα κλείσουμε το όλο θέμα.

Από την πρόεδρο του Δ.Σ.

Μαρία Καραβόλια

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Top
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων