ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

Τα μικρά μας τα πρωτάκια συζήτησαν με τη δασκάλα τους τι πρέπει και τι δεν πρέπει να κάνουν για να μην πληγώσουν και στενοχωρήσουν κάποιον και να καταφέρουν να ζουν σε ένα κόσμο γεμάτο αγάπη, φιλία χωρίς βία. Τέλος όλα μαζί φώναξαν το σύνθημα ΟΧΙ ΣΤΗ ΒΙΑ- ΝΑΙ ΣΤΗ ΦΙΛΙΑ

Η Β’ δημοτικού πραγματοποίησε μέσα στην τάξη διαφορές δραστηριότητες για την ημέρα κατά της ενδοσκοπικής βίας. Αρχικά η δασκάλα διάβασε στα παιδιά το παραμύθι με τίτλο ” ο  μυτόγκας”. Στη συνέχεια,συζήτησαν την ιστορία και τις αντιδράσεις των ηρώων. Έπειτα, έκαναν μια δραστηριοτητα σε ένα φύλλο εργασίας. Στο τέλος, έφτιαξαν τα μπαλόνια της φίλιας .επάνω στα μπαλόνια έγραψαν τις παρακάτω λέξεις  : αγάπη, φιλιά,σεβασμός,καλοσύνη,βοήθεια,συνεργασία κ τη φράση όχι στη βια.

 

IMG_6674-tile

 

H Γ΄ τάξη κατασκεύασε αφίσες σχετικές με  το θέμα.

anigif

 

Η Δ΄ τάξη διάβασε  και σχολίασε αποσπάσματα από το βιβλίο ” Γιατί απέναντι¨του  Βαγγέλη Τασιόπουλου. Επίσης,   έμαθε και ηχογράφησε το τραγούδι “Μιλά εμπρός”, διασκευή του Μίλα εμπρός. Πολύτιμη η βοήθεια του μουσικού του σχολείου μας για την ηχογράφηση.

Μπορείτε να το ακούσετε:

 

Η Ε΄τάξη ασχολήθηκε με τις μορφές βίας και κατασκεύασε αφίσες.

ΒΙΑ

ΒΙΑ

 

Η ΣΤ τάξη έφτιαξε το δέντρο των συναισθημάτων.

το δέντρο των συναισθημάτων

 

Όλο το σχολείο μαζί συνεργάστηκε και σχημάτισε με τα σώματα των μαθητών στο προαύλιο χώρο του σχολείο  το μήνυμα ¨ΜΙΛΑ ΜΗ ΦΟΒΑΣΑΙ”. Η εναέρια λήψη δυστυχώς δεν ήταν και η καλύτερη.

ΜΙΛΑ ΜΗ ΦΟΒΑΣΑΙ μίλα μη φοβάσαι

 

Τέλος, οι δραστηριότητες για το σχολικό εκφοβισμό έκλεισαν  με το παρακάτω μήνυμα, το οποίο ήταν γραμμένο στις παλάμες των μαθητών: ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΗ ΒΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟ.

ΟΧΙ ΣΤΗ ΒΙΑ