ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤ΄ ΤΑΞΗΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

   Κατά το διάστημα από τις 4 έως τις 6 Μαρτίου 2023, 32 μαθητές και μαθήτριες της Στ΄τάξης του Δημοτικού Σχολείου Ορμύλιας ταξίδεψαν στην πρωτεύουσα της χώρας μας με σκοπό να επισκεφτούν το κτήριο της Βουλής των Ελλήνων μετά από αίτηση του σχολείου και λήψη σχετικής πρόσκλησης από τον Πρόεδρο της Βουλής.

    Το πρόγραμμα της πρώτης μέρας, 4 Μαρτίου, περιλάμβανε επίσκεψη στο χώρο των Θερμοπυλών και παρακολούθηση σχετικού βίντεο και τέλος, τακτοποίηση σε ξενοδοχείο της πόλης.

    Για τη δεύτερη μέρα, Κυριακή 5 Μαρτίου, είχε προγραμματιστεί η παρακολούθηση της επίσημης αλλαγής της φρουράς στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη και στη συνέχεια η επίσκεψη της Παλαιάς Βουλής. Καθώς, όμως, υπήρξαν διαδηλώσεις στην πλατεία Συντάγματος, δυστυχώς κατέστησαν αδύνατες οι προγραμματισμένες επισκέψεις. Αντ΄αυτών, η αποστολή επισκέφτηκε το Ίδρυμα Σταύρου Νιάρχου γνώρισε και περιηγήθηκε στις εγκαταστάσεις αυτού.

   Το υπόλοιπο πρόγραμμα υλοποιήθηκε κανονικά, το οποίο περιλάμβανε την ανάβαση στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης και στη συνέχεια την επίσκεψη στο Μουσείο της Ακρόπολης. Ο ελέυθερος χρόνος των μαθητών με τους γονείς τους αξιοποιήθηκε με περαιτέρω γνωριμία της Αθήνας και βόλτα στο Μοναστηράκι, το Θησείο, την Πλάκα και αλλού.

   Τη Δευτέρα 6 Μαρτίου, το πρωί οι μαθητές μετά από την παρακολούθηση μιας ανεπίσημης αλλαγής της φρουράς στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, μετέβησαν στο κτήριο της Βουλής των Ελλήνων, ενημερώθηκαν από υπεύθυνους του χώρου για την ιστορία του, την τωρινή του χρήση καθώς και για στοιχεία του δημοκρατικου πολιτεύματος της χώρας.

   Στη συνέχεια, γνώρισαν από κοντά το Καλλιμάρμαρο, ή Παναθηναϊκό Στάδιο και αφού πέρασαν κάποιες στιγμές στον χώρο, ξεκίνησαν τον δρόμο του γυρισμού.

  Αργά το βράδυ, επέστρεψαν ασφαλείς και πλουσιότεροι με τις νέες εμπειρίες και γνώσεις που αποκόμισαν. Σίγουρα η επίσκεψη αυτή στην πρωτεύουσα της χώρας, θα μείνει χαραγμενη στη μνήμη όλων για πάντα!

Αφήστε μια απάντηση