“Το Σχολείο μας τίμησε την επέτειο του ΟΧΙ”

Με ιδιαίτερη συγκίνηση, την Παρασκευή 25/10/2019, οι μαθητές και οι μαθήτριες της Α΄, Β΄ & Γ΄ τάξης υπό την καθοδήγηση των δασκάλων τους Οικονόμου Βιβή, Νυφίδου Κατερίνα και Χριστίδου Ευδοκία γιόρτασαν την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940.
Η γιορτή ξεκίνησε με την παράδοση της ελληνικής σημαίας από τον Διευθυντή του Σχολείου κ. Γιουρούκη Ευστράτιο στον σημαιοφόρο της 1ης περιόδου, μαθητή της Στ΄ τάξης Τζουμέκη Νικόλαο και περιελάβανε αφηγήσεις, ποιήματα, τραγούδια, προβολή εικόνων και ηχητικών ντοκουμέντων. Δόθηκε έμφαση στο μοναδικό μεγαλείο ψυχής των ηρώων τους έπους του ΄40, που στάθηκαν φωτεινά σύμβολα της ιστορίας μας και χάρη σ’ εκείνους στεκόμαστε σήμερα περήφανοι και ελεύθεροι Έλληνες.
Δεν μπορούμε, λοιπόν, ούτε μας επιτρέπεται να λησμονούμε τούτες τις λαμπρές σελίδες της Ιστορίας μας. Κι έχουμε όχι μόνο δικαίωμα, αλλά και υποχρέωση να θερμαίνουμε και να χαλυβδώνουμε την ψυχή των μαθητών μας, ώστε η Πατρίδα μας ν’ ατενίσει με εμπιστοσύνη το μέλλον.
Η πορεία, λοιπόν, συνεχίζεται. Οι οραματισμοί και οι θυσίες των μαχητών της Πίνδου δεν πρέπει να αποβούν και δεν θα αποβούν μάταιες. Τιμώντας την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940, ας αντλήσουμε τη μεγάλη αλήθεια της, αλήθεια διαχρονική, που όσο περνούν οι καιροί πάνω απ’ τη φλούδα της πατρίδας μας, όσο σφίγγει ο κλοιός αυτών που επιβουλεύονται τον ήλιο, τη γη και τη θάλασσά μας, τόσο πιο επίκαιρη θα γίνεται: Πως το Έθνος μας ενωμένο μεγαλουργεί.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, ο εφημέριος του χωριού μας, π. Αθανάσιος Θεοδωρούδης, ο διευθυντής του Σχολείου μας κ. Γιουρούκης Ευστράτιος, η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Βόλβης κ Τσουραλάκη Κική, ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Βρασνών κ. Πλουμούδης Σοφοκλής, η δημοτική σύμβουλος του Δήμου Βόλβης κ. Σαλέπη Στέλλα, ο Λυκειάρχης του Γ.Ε.Λ. Αγίου Γεωργίου κ. Τζουμέκης Θεόδωρος, τα μέλη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων και οι γονείς των μαθητών.

 

Κατηγορίες: Αρχική. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.