Καλές γιορτές !!!

kales giortes 1 1024x1024 1Θα θέλαμε να ευχηθούμε ολόψυχα σε όλους τους μαθητές μας και τις οικογένειές τους να περάσουν με υγεία και χαρά την περίοδο των εορτών.

Εμείς αποχαιρετιστήκαμε μέσα σε ένα γιορτινό κλίμα με εκκλησιασμό στον ιερό ναό Αγίας Παρασκευής Λεονταρίου, με την παρουσίαση της χριστουγεννιάτικης γιορτής στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μας και με χριστουγεννιάτικες κατασκευές.

Επίσης δώρα μοιράστηκαν σε όλα τα παιδιά τα οποία επιμελήθηκε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας, τον οποίο και ευχαριστούμε θερμά.

Καλή αντάμωση το νέο έτος!

Εκπαιδευτική επίσκεψη στην Καρδίτσα

Οι μαθητές και οι μαθήτριές μας είχαν τη χαρά να επισκεφθούν την πόλη της Καρδίτσας, συνοδεία των εκπαιδευτικών τους, την Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2023, προκειμένου να παρακολουθήσουν χριστουγεννιάτικη θεατρική παράσταση στο θέατρο Όψεις.

Στη συνέχεια επισκεφτήκαμε το Αρχαιολογικό Μουσείο Καρδίτσας που φιλοξενεί ευρήματα που ανακαλύφθηκαν στην ευρύτερη περιοχή του Νομού Καρδίτσας, από την Παλαιολιθική και Νεολιθική εποχή έως και την Ύστερη Αρχαιότητα.

Παγκόσμια ημέρα ατόμων με αναπηρία

Οι μαθητές του σχολείου μας είχαν την ευκαιρία να εξερευνήσουν, να διαπραγματευτούν και να συνειδητοποιήσουν τη σημασία της Παγκόσμιας Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία, η οποία γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 3 Δεκέμβρη.
Η Ειδική Παιδαγωγός και ο Κοινωνικός Λειτουργός επέστησαν την προσοχή των μαθητών στο γεγονός ότι οι άνθρωποι με αναπηρίες αποτελούν μέρος της καθημερινότητάς μας. Οι μαθητές με δραστηριότητες, συζητήσεις και παιχνίδια ενίσχυσαν την επίγνωση των δυσκολιών που αντιμετωπίζουν τα άτομα με αναπηρίες και προκλήθηκαν να σκεφτούν πως οι ίδιοι θα αντιδρούσαν αν είχαν συμμαθητές με αναπηρία στην τάξη.
Οι μαθητές μας εμπλούτισαν το λεξιλόγιό τους με λέξεις όπως η ενσυναίσθηση και η αλληλεγγύη και ενθαρρύνθηκαν να εκτιμούν τον χαρακτήρα και όχι την εξωτερική εμφάνιση των ανθρώπων.
Ας ελπίσουμε ότι η ημέρα αυτή θα αποτελέσει το έναυσμα για μια σειρά θετικών αλλαγών τόσο στη σκέψη όσο και στις πράξεις μας!

Γονείς & Σχολείο: Μια σχέση συνεργασίας

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας τη Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου 2023 η πρώτη ενημερωτική δράση με θέμα :”Γονείς & Σχολείο: Μια σχέση συνεργασίας”. Στα πλαίσια της συνεργασίας του κοινωνικού λειτουργού του σχολείου μας με το εκπαιδευτικό προσωπικό, υλοποιήθηκε ομιλία στους γονείς των μαθητών του Δ.Σ. Λεονταρίου, με σκοπό την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση σχετικά με τη σημασία των ορίων και τη σημαντικότητα τους στην ανάπτυξη και εξέλιξη των παιδιών. Θα ήταν αδύνατο να αγνοήσουμε τη σημασία της συνεργασίας σχολείου και οικογένειας καθώς συμβάλει στο μέγιστο βαθμό στην ευημερία και στην υγιή ψυχοσυναισθηματική ανάπτυξη των μαθητών.