28η Οκτωβρίου

Οι μαθητές και οι μαθήτριες του Δημοτικού σχολείου και του Νηπιαγωγείου, ανήμερα της  28ης Οκτωβρίου 2023, συμμετείχαν στην επίσημη δοξολογία που έγινε στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Λεονταρίου και εν συνεχεία στη σχολική παρέλαση. Την παραμονή της επετείου, έγινε σχολική εορτή στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου. Κατόπιν, ακολούθησε κατάθεση στεφάνου από μαθητές του σχολείου μας στο μνημείο του Παπαδήμα.

Διάκριση της μαθήτριας Αθηνάς Σανιδά σε πανελλήνιο διαγωνισμό ζωγραφικής

Μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης των έργων ζωγραφικής από την αρμόδια Επιτροπή του εν θέματι διαγωνισμού ζωγραφικής, από το σχολείο μας διακρίθηκε η μαθήτρια Αθηνά Σανιδά με το 2ο βραβείο στην 2η κατηγορία (Γ’ – Δ’ δημοτικού).

Ο διαγωνισμός αφορούσε στην δημιουργία ζωγραφικών έργων από μαθητές δημοτικών σχολείων στο πλαίσιο ευαισθητοποίησης της κοινωνίας για το θέμα της ασφάλειας στη θάλασσα, την παραλία και τα θαλάσσια μέσα αναψυχής. Βασικός σκοπός και επιδίωξη του διαγωνισμού αυτού ήταν, μέσω της καλλιτεχνικής δημιουργίας, να αντιληφθούν τα παιδιά τους κινδύνους στην παραλία και τη θάλασσα, όταν δεν τηρούνται οι κανόνες ασφαλείας.

Screenshot 2023 10 13 at 01 01 10 ΛΣ Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Ζωγραφικής

Άσκηση σεισμού

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2023  στο σχολείο μας άσκηση σεισμού στα πλαίσια σχεδίου ενεργειών για τη διαχείριση του σεισμικού κινδύνου. . .

Οι μικροί μαθητές τις προηγούμενες μέρες ενημερώθηκαν για το φυσικό φαινόμενο του σεισμού, για τα μέτρα προστασίας που πρέπει να λάβουμε πριν από το σεισμό, τι κάνουμε κατά την διάρκεια του σεισμού, είτε είμαστε στην τάξη, στο σπίτι ή στο δρόμο και τι θα κάνουμε μετά από το σεισμό.

20231012 092608

 

10η Πανελλήνια και Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

Υλοποιήθηκαν την Πέμπτη 5 Οκτωβρίου 2023 αθλητικές δράσεις  στο προαύλιο του σχολείου  στα πλαίσια της 10ης Πανελλήνιας και Ευρωπαϊκής Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού στις οποίες συμμετείχε το σύνολο μαθητών/τριών υπό την καθοδήγηση του εκπαιδευτικού Φυσικής Αγωγής κ. Παπαστόγια Εμμανουήλ.

Αγιασμός

Την Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2023 πραγματοποιήθηκε ο καθιερωμένος αγιασμός στο σχολείο μας.  Ο αγιασμός τελέστηκε από τον εφημέριο π. Ιωάννη.