Καλό Πάσχα!

Σας ευχόμαστε ολόψυχα ”Καλό Πάσχα” με υγεία και ελπίδα μέσα από ένα βίντεο που φτιάξαμε με τις φετινές μας πασχαλινές δραστηριότητες. Και του χρόνου να είμαστε καλά!

Πασχαλινές δράσεις-έθιμα #2

images 1

Μεγάλη ήταν η χαρά μας όταν το σχολείο μας επισκέφθηκε η κ. Θεοδώρα Καραγιάννη, γιαγιά της μαθήτριάς μας της Δ’ τάξης Θεοδώρας, και μας έκανε την τιμή να μοιραστεί μαζί μας τις αναμνήσεις της σχετικά με το πώς γιορτάζονταν το Πάσχα στα μέρη μας τις προηγούμενες δεκαετίες. Στα πλαίσια του προγράμματος eTwinning που υλοποιεί το σχολείο μας “Spring customs of my area”, οι μαθητές/τριες της ΣΤ’ τάξης, είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με την κ. Θεοδώρα και να ταξιδέψουν πίσω στο χρόνο σε μια εποχή αρκετά διαφορετική από τη σημερινή. Μάθαμε πώς περνούσαν τα παιδιά και οι οικογένειές τους όλη τη Μεγάλη Εβδομάδα, παρακολουθήσαμε με προσοχή πώς έφτιαχναν αυτοσχέδια φαναράκια για την περιφορά του Επιταφίου και εντυπωσιαστήκαμε που μάθαμε ότι την Λαμπρή οι χωριανοί χόρευαν όλοι μαζί στην πλατεία τραγουδώντας οι ίδιοι. Στη συνέχεια επισκεφθήκαμε την κ. Θεοδώρα στο σπίτι της όπου τραγουδήσαμε τα κάλαντα του Λαζάρου, κεραστήκαμε και ανταλλάξαμε ευχές.

Το σχολείο μας σας ευχαριστεί ιδιαιτέρως, κ. Θεοδώρα, για την καλή σας διάθεση και το χρόνο που μας αφιερώσατε. Ήταν μια όμορφη εμπειρία που θα τη θυμόμαστε με αγάπη. Και του χρόνου να είμαστε καλά να γιορτάσουμε το Άγιο Πάσχα!

Πασχαλινές δράσεις-έθιμα #1

αρχείο λήψηςΤην εβδομάδα που μας πέρασε, καταπιαστήκαμε με Πασχαλινά έθιμα της περιοχής μας αλλά και άλλων χωρών και με την υποστήριξη των εκπαιδευτικών του δημοτικού σχολείου και του Νηπιαγωγείου μας βάψαμε αβγά, στολίσαμε με παραδοσιακό τρόπο το καλάθι που κρατούν τα κορίτσια όταν τραγουδούν τα κάλαντα του Λαζάρου, τραγουδήσαμε στη δική μας γειτονιά το Λάζαρο, κάναμε πασχαλινές κατασκευές, παίξαμε παιχνίδια με αβγά και συζητήσαμε για τις παραδόσεις του τόπου μας κατά την περίοδο του Πάσχα. Ιδιαιτέρως ευχαριστούμε τις κυρίες Μάχη Βασιλείου και Μαρία Γιαννάκου καθώς και τη νηπιαγωγό μας κ. Μαρία Δασκαλοπούλου που μας ενέπλεξαν σε όμορφες πασχαλινές δραστηριότητες.