Καλές γιορτές!


xristougenna 1

Θα θέλαμε να ευχηθούμε ολόψυχα σε όλους τους μαθητές μας και τις οικογένειές τους να περάσουν ήρεμα και με υγεία την περίοδο των εορτών. Εμείς αποχαιρετιστήκαμε μέσα σε ένα γιορτινό κλίμα με εκκλησιασμό, χριστουγεννιάτικες κατασκευές και τραγούδια, προβολή ταινίας και διανομή δώρων σε όλα τα παιδιά την οποία επιμελήθηκε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας, τον οποίο και ευχαριστούμε θερμά. Καλή αντάμωση το νέο έτος!

Να περάσετε όμορφα με τους αγαπημένους σας ανθρώπους!

Εκπαιδευτική επίσκεψη στη γιορτινή Καρδίτσα


318438495 1253686435180654 7262109698084940138 n 1

Οι μαθητές και οι μαθήτριές μας είχαν σήμερα τη χαρά να επισκεφθούν την πόλη της Καρδίτσας, συνοδεία των εκπαιδευτικών τους, προκειμένου να ξεναγηθούν στο χώρο του Μαγεμένου Δάσους, του θεματικού χριστουγεννιάτικου πάρκου της πόλης στο Παυσίλυπο, καθώς και στο χώρο του Μουσείου Πόλης Καρδίτσας

Αφού διασκέδασαν με τις νεράιδες και τα ξωτικά του θεματικού πάρκου και περιηγήθηκαν στα ξύλινα σπιτάκια, σειρά είχε ο χώρος του Μουσείου. Συγκεκριμένα, επισκέφτηκαν την Ιστορική και Λαογραφική συλλογή, την αίθουσα Νικόλαου Πλαστήρα καθώς και την έκθεση έργων σπουδαστών του Πειραματικού Δ.ΙΕΚ Καρδίτσας. Ευχαριστούμε την εθελόντρια κ. Αβδελίδη για την πληρέστατη ξενάγησή της.

Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αναπηρίας, είχαμε τη χαρά να φιλοξενήσουμε στο σχολείο μας την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2022 τις κυρίες Ζιάρρα Κ. και Παπακυριάκου Χρ., οι οποίες εργάζονται στο κέντρο ημέρας Χαρά ΙΙ στη Λάρισα.λήψης Μέσα από συζητήσεις και δράσεις, οι μαθητές και οι μαθήτριες του σχολείου μας αντιλήφθηκαν τη διαφορετικότητα και τη μοναδικότητα του καθενός, μπήκαν στη θέση του άλλου και για λίγα λεπτά βίωσαν την ¨αναπηρία”.

Συγκεκριμένα, οι μαθητές μας κλήθηκαν να αντιγράψουν κείμενο με καλυμμένα τα μάτια τους, να περπατήσουν σε τεθλασμένη γραμμή και να περάσουν χάντρες σε σχοινί φορώντας γάντια κουζίνας.

Μέσα από αυτές τις δραστηριότητες και τον εποικοδομητικό διάλογο-αναστοχασμό που ακολούθησε, οι μαθητές μας συνειδητοποίησαν τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι με αναπηρία στην καθημερινότητά τους και ενίσχυσαν την ενσυναίσθησή τους.

Στην παρέα μας προστέθηκε και η τελειόφοιτη φοιτήτρια του Π.Τ.Ε.Α. του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Αλεξάνδρα Δημακοπούλου, η οποία παρουσίασε το θέμα της αναπηρίας στους μαθητές της Α’ τάξης με παιγνιώδεις δραστηριότητες.