Συμμετοχή Γ’ και Δ’ τάξης σε πρόγραμμα μαθημάτων κολύμβησης

images

Ξεκίνησε και φέτος η εφαρμογή της διδασκαλίας του αντικειμένου της κολύμβησης στη Γ’ τάξη και όπου δύναται και στη Δ΄ τάξη των Δημοτικών σχολείων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Σκοπός της διδασκαλίας της κολύμβησης είναι η απόκτηση κολυμβητικής παιδείας/επάρκειας στοχεύοντας στην αποφυγή του πνιγμού, την εξοικείωση των παιδιών με το υδάτινο στοιχείο, την απόκτηση βιωματικής γνώσης των βασικών κανόνων ασφαλείας και υγιεινής, την ανάπτυξη της συνεργασίας και της κοινωνικότητας των μαθητών/τριών.

Οι μικροί κολυμβητές – μαθητές των τάξεων Γ΄ και Δ΄ του Δημοτικού Σχολείου Λεονταρίου έκαναν την πρώτη τους βουτιά την Πέμπτη 5/5/22 στο κολυμβητήριο της Καρδίτσας.

Τα μαθήματα υλοποιούνται εντός ενός συνεχόμενου διδακτικού δίωρου και τη διδασκαλία της κολύμβησης πραγματοποιούν εκπαιδευτικοί κλάδου ΠΕ11 Φυσικής Αγωγής με γνώση και εμπειρία στην κολύμβηση.

Έχοντας ως αποκλειστικό γνώμονα τα οφέλη που αποκομίζουν οι μικροί μαθητές από το μάθημα της κολύμβησης, όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς συνεργάζονται άψογα και τη φετινή σχολική χρονιά για την επιτυχή και ασφαλή διεξαγωγή του μαθήματος.

Καλές βουτιές!!!