1 2                              1 4

 

Την Τετάρτη ,10 Απριλίου 2024, οι μαθητές και οι μαθήτριες της ΣΤ΄ τάξης του σχολείου μας με τους υπεύθυνους εκπαιδευτικούς των τμημάτων, Γραμμένου Αθηνά- Αγγελική και Κουριπά Ιωάννη , πραγματοποίησαν εκπαιδευτική εκδρομή στο Διεθνές Αεροδρόμιο Κέρκυρας «Ιωάννης Καποδίστριας».

Η εκπαιδευτική εκδρομή, η οποία υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του μαθήματος της Γεωγραφίας σχετικά με τις Γεωγραφικές Συντεταγμένες της Γης, σε συνδυασμό με τις εργασίες της ΣΤ΄ Τάξης στο μάθημα της Γλώσσας (Ενότητα 13), που αφορά τα Επαγγέλματα, έδωσε την ευκαιρία στους μαθητές να ξεναγηθούν στον Πύργου Ελέγχου  του αεροδρομίου.

Εναλλάξ τα δύο τμήματα της ΣΤ΄ τάξης ξεναγήθηκαν ως εξής:

Επισκέφτηκαν, στο ισόγειο, την αίθουσα ηλεκτρονικών συστημάτων και ασυρμάτων επικοινωνίας για την παρακολούθηση της εναέριας κυκλοφορίας των αεροσκαφών πάνω από την Κέρκυρα, αλλά και πάνω από την Ελλάδα. Επίσης είδαν βίντεο σχετικά με προσγειώσεις κι απογειώσεις αεροπλάνων.

Επίσης, οι μαθητές/τριες ανέβηκαν στο ψηλότερο επίπεδο του Πύργου Ελέγχου, όπου βρίσκεται ο θάλαμος ελεγκτών, ο οποίος παρέχει πλήρη ορατότητα στον χώρο των τροχοδρόμων. Εκεί οι μαθητές/τριες εντυπωσιάστηκαν από την πληθώρα των οργάνων επικοινωνίας, των ραδιοεντοπιστών (ραντάρ), των βοηθημάτων ελέγχου αεροναυτιλίας κ.λ.π.

Στον θάλαμο των ελεγκτών οι μαθητές/τριες παρακολούθησαν ζωντανά την προσγείωση και την απογείωση αεροπλάνων και άκουσαν τις συνομιλίες που αντάλλασσαν ο  πιλότος με τον ελεγκτή , ώστε να επιτευχθεί η προσγείωση και η απογείωση των συγκεκριμένων αεροπλάνων με ασφάλεια.

Η εκπαιδευτική εκδρομή ολοκληρώθηκε με τη μετάβαση στον χώρο της Βλαχέραινας, στο Κανόνι, όπου οι μαθητές/τριες είχαν την ευκαιρία να δουν το εντυπωσιακό θέαμα των προσγειώσεων και των απογειώσεων αεροπλάνων από πολύ κοντά.

7

Ευχαριστούμε την Πολιτική Αεροπορία του Αερολιμένα Κέρκυρας και ειδικά τον κ. Δημήτρη Ρούσσο, για την τόσο ενδιαφέρουσα ξενάγηση που παρείχε στους μαθητές/τριες του σχολείου μας.

1 3      1 1