Την Τετάρτη, 1 Μαρτίου 2023, οι μαθητές/τριες της Ε΄ Τάξης με τις εκπαιδευτικούς τους, Γραμμένου Αθηνά-Αγγελική, Σγούρου Μαρίνα και τη μουσικό του σχολείου μας Δαγκλή Αλίκη, πραγματοποίησαν εκπαιδευτική επίσκεψη στο Μουσείο Μουσικής της Φιλαρμονικής Εταιρείας Κέρκυρας «Νικόλαος Χαλικιόπουλος Μάντζαρος», στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του μαθήματος της Γλώσσας, Κεφάλαιο 7: «Μουσική».

Αρχικά στο Μουσείο Μουσικής της Φιλαρμονικής Εταιρείας Κέρκυρας οι μαθητές/τριες ήρθαν σε επαφή με τη μουσική ιστορία του τόπου τους και γνώρισαν τη ζωή και το έργο του συνθέτη του Εθνικού μας Ύμνου, Νικόλαο Χαλικιόπουλο Μάντζαρο. Επιπλέον, είδαν από κοντά το πιάνο στο οποίο ο συνθέτης μελοποίησε τον «Ύμνο εις την Ελευθερία». Ακόμη, αναφέρθηκαν στον επίσης Κερκυραίο συνθέτη του Ολυμπιακού Ύμνου, Σπύρο Σαμάρα.

Στη συνέχεια, οι μαθητές/τριες πήγαν στο «Μουσείο Χαρτονομισμάτων Ιονικής Τράπεζας», στο οποίο παρακολούθησαν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα: «Χάρτινο νόμισμα- Το ελληνικό χαρτονόμισμα». Στόχος του προγράμματος ήταν να γνωρίσουν οι μαθητές/τριες την ιστορία του νομίσματος από την ίδρυση του ελληνικού κράτους (1830) ως την έλευση του ευρώ (2002). Μέσω της χρήσης ειδικού εποπτικού υλικού εξοικειώθηκαν με την εικονογράφηση των ελληνικών χαρτονομισμάτων και τα αντιστοίχησαν με σημαντικές ιστορικές περιόδους. Επίσης, είδαν σπάνια χαρτονομίσματα, όπως το χαρτονόμισμα των 10 δισεκατομμυρίων δραχμών που κυκλοφόρησε το 1944.

3a 8a2a 1