Εικόνα κεφαλίδας Δημοτικό Σχολείο Κάτω Κορακιάνας

ΕΥΧΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΣΧΑ

easter bunny and eggs 65a96bbd0dfe3

Όλοι οι εκπαιδευτικοί του Σχολείου σας ευχόμαστε Καλό Πάσχα, με υγεία και χαρά! Είθε Το Φως της Ανάστασης να χαρίζει ελπίδα, αδελφοσύνη, αισιοδοξία και δύναμη!

Εκπαιδευτική Επίσκεψη της Γ΄ Τάξης στο Μουσείο Παλαιόπολης, Μον Ρεπό

5 3    7 4

Οι μαθητές/τριες της Γ΄ τάξης του Σχολείου με τις υπεύθυνες εκπαιδευτικούς των τμημάτων Βοσκάκη Αικατερίνη και Νικολούζου Μαρία και τη συνοδό εκπαιδευτικό Αραμπατζή Ανθούλα, πραγματοποίησαν εκπαιδευτική επίσκεψη στο Μουσείο Παλαιόπολης, Μον Ρεπό, στο πλαίσιο των μαθήματος της Μυθολογίας και Τοπικής Ιστορίας, προκειμένου να γνωρίσουν μνημεία του τόπου μας.

10 4 1 7

 

Οι μαθητές/τριες παρακολούθησαν με ενδιαφέρον και προσοχή τη δωρεάν ξενάγηση της κυρίας Φωτεινής Ζούπα, στο Μον Ρεπό Κέρκυρας. Ακόμη, συμμετείχαν ενεργά στην ξενάγηση με ερωτήσεις και απαντήσεις και σεβάστηκαν το χώρο του Μουσείου! Στο τέλος οι μαθητές μας για να ευχαριστήσουν την κα Φωτεινή Ζούπα της πρόσφεραν ζωγραφιές τους.

3 3 4 6

 

Εκπαιδευτική Επίσκεψη του Ε2 Τμήματος στο Ενυδρείο

3 2 4 5

Τη Δευτέρα 22/04/2024 οι μαθητές και μαθήτριες του Ε2 τμήματος με την υπεύθυνη εκπαιδευτικό του τμήματος Σγούρου Μαρίνα, επισκέφτηκαν το Ενυδρείο Παλαιοκαστρίτσας όπου γνώρισαν πολλά και σπάνια είδη θαλάσσιων οργανισμών, αμφίβιων και ερπετών. Τα παιδιά ξεναγήθηκαν στους χώρους του ενυδρείου, πήραν πολλές ενδιαφέρουσες πληροφορίες για τα είδη που φιλοξενούνται εκεί και ευαισθητοποιήθηκαν σχετικά με την προστασία των ειδών της Μεσογείου. Επίσης, είχαν τη δυνατότητα να αγγίξουν κάποια από τα ζώα αποκομίζοντας μοναδικές εμπειρίες.

2 1

Μετά το τέλος της ξενάγησης τα παιδιά πέρασαν χρόνο στο αναψυκτήριο του Ενυδρείου όπου ζωγράφισαν εικόνες σχετικές με τα ζώα που είχαν επισκεφτεί. Έπειτα, ακολούθησε ελεύθερο παιχνίδι στην παιδική χαρά της Παλαιοκαστρίτσας.

1 6

Εκπαιδευτική Επίσκεψη της Β΄ Τάξης στο Λαογραφικό Μουσείο Αχαράβης και στην Ιερά Μονή Παντοκράτορος Σωτήρος Χριστού

2  3 1

Την Τετάρτη, 17-4-2024, οι μαθητές/τριες της Β΄ τάξης του Σχολείου με τους υπεύθυνους εκπαιδευτικούς των τμημάτων Ζιώγα Παναγιώτα και Τσουνάκα Σταμάτιο, καθώς και τη συνοδό εκπαιδευτικό Δαφνή Αντωνία, πραγματοποίησαν εκπαιδευτική επίσκεψη στο Λαογραφικό Μουσείο Αχαράβης και στην Ιερά Μονή Παντοκράτορος Σωτήρος Χριστού στον Άγιο Αθανάσιο, στο πλαίσιο των μαθήματος της Γλώσσας και του μαθήματος της Μελέτης Περιβάλλοντος, προκειμένου οι  μαθητές/τριες να έρθουν σε επαφή με ένα Λαογραφικό Μουσείο και τα εκθέματά του.

4 4

Επιπλέον, με την επίσκεψη στην Ιερά Μονή Παντοκράτορος είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν ένα σημαντικό μνημείο της Κέρκυρας, να περιηγηθούν στους χώρους της μονής παρατηρώντας μια πιο παραδοσιακή μορφή εργασιών μέσα από τα διακονήματα των μοναζουσών (αγροτικές και κτηνοτροφικές εργασίες, μελισσουργία, κηροπλαστείο) και να γνωρίσουν εκφάνσεις του βυζαντινού πολιτισμού με την ξενάγηση στο σκευοφυλάκιο και στο εργαστήριο αγιογραφίας.

 

        6 1                 7 3

ΠΟΔΗΛΑΤΑΔΑ στην Παραλία του Ύψου

4 2                                            5 1

Το Δημοτικό Σχολείο Κάτω Κορακιάνας πραγματοποίησε την Κυριακή, 14 Απριλίου, ποδηλατάδα στην παραλία του Ύψου, με τη συμμετοχή μαθητών/τριών, γονέων, φίλων και κατοίκων της περιοχής. Η ποδηλατάδα, που έλαβε χώρα για 7η φορά, ήρθε ως επιστέγασμα της δράσης «Εβδομάδα Αφιερωμένη στο Ποδήλατο».

Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας από Δευτέρα, 8 Απριλίου 2024 έως Κυριακή, 15 Απριλίου 2024, οι μικροί μαθητές/τριες, με την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών Φυσικής Αγωγής, εξοικειώθηκαν με τα ποδήλατα στην αυλή του Σχολείου, ενημερώθηκαν για τους κανόνες οδικής συμπεριφοράς ώστε να μάθουν να κυκλοφορούν με ασφάλεια ενώ γνώρισαν το ποδήλατο τόσο ως μέσο άθλησης και ψυχαγωγίας όσο και ως μέσο μετακίνησης φιλικό προς το περιβάλλον.

Παράλληλα, πραγματοποιήθηκαν δράσεις/δραστηριότητες όπως δημιουργία αφισών και οπτικοακουστικού υλικού, προβολές σχετικές με το ποδήλατο, συζήτηση, ζωγραφική, παιχνίδια, αναμνηστικά και φυσικά, Ποδήλατο στην αυλή. Οι δράσεις υλοποιήθηκαν σε τμήματα με τη συμμετοχή όλων ανεξαιρέτως των μαθητών και μαθητριών με την επίβλεψη και καθοδήγηση όλων των εκπαιδευτικών των τμημάτων ενώ οι εικαστικές δημιουργίες (κυρίως αφίσες) χρησιμοποιήθηκαν για τη διάχυση της δράσης στα όμορα σχολεία και στην τοπική κοινωνία.

Το Σχολείο θα ήθελε να ευχαριστήσει, τη Διεύθυνση Τροχαίας Κέρκυρας για τη συνδρομή της στην εκδήλωση, με τη ρύθμιση της κυκλοφορίας και τα αυξημένα μέτρα ασφάλειας για όλους τους συμμετέχοντες, το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Δ.Σ. Κάτω Κορακιάνας, τους εθελοντές, τους γονείς και πρωτίστως όλους τους μαθητές /τριες που συμμετείχαν στην ποδηλατάδα.

 

6                                      7 1

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΣΤ΄ ΤΑΞΗΣ ΣΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΚΕΡΚΥΡΑΣ « ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ»

1 2                              1 4

 

Την Τετάρτη ,10 Απριλίου 2024, οι μαθητές και οι μαθήτριες της ΣΤ΄ τάξης του σχολείου μας με τους υπεύθυνους εκπαιδευτικούς των τμημάτων, Γραμμένου Αθηνά- Αγγελική και Κουριπά Ιωάννη , πραγματοποίησαν εκπαιδευτική εκδρομή στο Διεθνές Αεροδρόμιο Κέρκυρας «Ιωάννης Καποδίστριας».

Η εκπαιδευτική εκδρομή, η οποία υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του μαθήματος της Γεωγραφίας σχετικά με τις Γεωγραφικές Συντεταγμένες της Γης, σε συνδυασμό με τις εργασίες της ΣΤ΄ Τάξης στο μάθημα της Γλώσσας (Ενότητα 13), που αφορά τα Επαγγέλματα, έδωσε την ευκαιρία στους μαθητές να ξεναγηθούν στον Πύργου Ελέγχου  του αεροδρομίου.

Εναλλάξ τα δύο τμήματα της ΣΤ΄ τάξης ξεναγήθηκαν ως εξής:

Επισκέφτηκαν, στο ισόγειο, την αίθουσα ηλεκτρονικών συστημάτων και ασυρμάτων επικοινωνίας για την παρακολούθηση της εναέριας κυκλοφορίας των αεροσκαφών πάνω από την Κέρκυρα, αλλά και πάνω από την Ελλάδα. Επίσης είδαν βίντεο σχετικά με προσγειώσεις κι απογειώσεις αεροπλάνων.

Επίσης, οι μαθητές/τριες ανέβηκαν στο ψηλότερο επίπεδο του Πύργου Ελέγχου, όπου βρίσκεται ο θάλαμος ελεγκτών, ο οποίος παρέχει πλήρη ορατότητα στον χώρο των τροχοδρόμων. Εκεί οι μαθητές/τριες εντυπωσιάστηκαν από την πληθώρα των οργάνων επικοινωνίας, των ραδιοεντοπιστών (ραντάρ), των βοηθημάτων ελέγχου αεροναυτιλίας κ.λ.π.

Στον θάλαμο των ελεγκτών οι μαθητές/τριες παρακολούθησαν ζωντανά την προσγείωση και την απογείωση αεροπλάνων και άκουσαν τις συνομιλίες που αντάλλασσαν ο  πιλότος με τον ελεγκτή , ώστε να επιτευχθεί η προσγείωση και η απογείωση των συγκεκριμένων αεροπλάνων με ασφάλεια.

Η εκπαιδευτική εκδρομή ολοκληρώθηκε με τη μετάβαση στον χώρο της Βλαχέραινας, στο Κανόνι, όπου οι μαθητές/τριες είχαν την ευκαιρία να δουν το εντυπωσιακό θέαμα των προσγειώσεων και των απογειώσεων αεροπλάνων από πολύ κοντά.

7

Ευχαριστούμε την Πολιτική Αεροπορία του Αερολιμένα Κέρκυρας και ειδικά τον κ. Δημήτρη Ρούσσο, για την τόσο ενδιαφέρουσα ξενάγηση που παρείχε στους μαθητές/τριες του σχολείου μας.

1 3      1 1

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΟΔΗΛΑΤΑΔΑΣ ΑΠΟ ΤΟ Δ.Σ. ΚΑΤΩ ΚΟΡΑΚΙΑΝΑΣ

Screenshot 1

4 Απριλίου: Πανελλήνια Σχολική Ημέρα Φιλοζωίας

1                              4 14

Την Πέμπτη 4 Απριλίου 2024, πραγματοποιήθηκαν δράσεις φιλοζωίας με αφορμή τον ορισμό της ημέρας αυτής ως Πανελλήνια Σχολική Ημέρα Φιλοζωίας σύμφωνα με την Αριθμ. 28131/ΓΔ4/15-3-2024 Εγκύκλιο του ΥΠΑΙΘΑ με θέμα: «4 Απριλίου: Πανελλήνια Σχολική Ημέρα Φιλοζωίας με έναρξη το σχολικό έτος 2023 –2024».

Στόχος ήταν:

  • η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των μαθητών /-τριών για τη βιοποικιλότητα και τις διάφορες μορφές ζωής, με έμφαση στην ευημερία και στην καλλιέργεια της ευαισθησίας και της ενσυναίσθησης για κάθε ζωντανό ον
  • η αναγνώριση και ο σεβασμός των δικαιωμάτων των ζώων από τους/τις μαθητές/-τριες μέσω της ενεργούς προάσπισής τους.
  • η εμπλοκή των μαθητών /-τριών σε δραστηριότητες ανάληψης δράσεων και πρωτοβουλιών φιλοζωίας.

Ύστερα από πρόσκληση, στο Σχολείο προσήλθαν ο κ. Καρβέλης Βασίλειος, κτηνίατρος και η κα Άνθη Αγγελική, Εθελόντρια Φιλοζωικής οργάνωσης προκειμένου να ενημερώσουν τους μαθητές/τριες σχετικά με τις ανάγκες των ζώων (αδέσποτων και δεσποζόμενων) και να μιλήσουν για τη φροντίδα τους και την παροχή πρώτων βοηθειών.

Ακόμη, οι μαθητές/τριες ασχολήθηκαν, εντός και εκτός των τάξεων, με δραστηριότητες όπως, την προβολή οπτικοακουστικού υλικού με θέμα την βιοποικιλότητα, την άγρια ζωή και τη φιλοζωία, την ανάγνωση μιας σύντομης ιστορίας, τη δραματοποίησή της και την παρουσίαση στην τάξη, τη συζήτηση σχετικά με τα δικαιώματα και την προστασία των ζώων καθώς και τα συναισθήματά τους απέναντι στα ζώα αλλά και τη δημιουργία υλικού ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης όπως αφίσες και ζωγραφιές.

 

5                                              10 2

Ημερίδα Εθελοντισμού και Προσφοράς στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο

image

Ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών του Ιονίου Πανεπιστημίου, σε συνεργασία με το Τμήμα Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας, τον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών της Ιατροχειρουργικής Εταιρείας Κέρκυρας, τον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών & Δοτών Μυελού των Οστών Κέρκυρας “Πανδότης” (μέλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών), τον “Φάρο Ζωής”, την Τράπεζα Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών “Όραμα Ελπίδας”, την Ομάδα Αιμοδοτών Δημοτικού Σχολείου Κάτω Κορακιάνας “ΧΑΡΙ-ΖΩ” και  την Βιβλιοθήκη και Κέντρο Πληροφόρησης του Ιονίου οργανώνουν την Παρασκευή 5 Απριλίου 2024 μια: Ημερίδα  Εθελοντισμού και Προσφοράς, στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο.

Η ημερίδα χωρίζεται σε δύο μέρη. Το πρώτο αφορά μια εθελοντική αιμοδοσία που θα πραγματοποιηθεί από τις 10:00 έως τις 14:00 στο Κτίριο Γαληνός στον χώρο του παλαιού ψυχιατρείου Κέρκυρας (Δονάτου Δημουλίτσα 74).

Το δεύτερο μέρος αφορά εκδήλωση-ομιλίες σχετικά με τον εθελοντισμό και την προσφορά. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 18:00 στον χώρο της Βιβλιοθήκης του Ιονίου Πανεπιστημίου (Ιωάννου Θεοτόκη 72).
Το αναλυτικό πρόγραμμα της εκδήλωσης είναι το παρακάτω:

Χαιρετισμοί:
18:10-18:30
Ανδρέας Φλώρος– Πρύτανης Ιονίου Πανεπιστημίου
Μαντώ Εγγλεζοπούλου– Διοικήτρια Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας
Βασίλης Ανδριώτης– Διευθυντής Νοσοκομειακής Υπηρεσίας Αιμοδοσίας Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας

  • 18:30-18:50 Η σημασία της εθελοντικής προσφοράς αίματος– Δρ. Τσίτου Χριστίνα  Υπηρεσία Αιμοδοσίας Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας
  • 18:50-19:10 Η σημασία της εθελοντικής προσφοράς μυελού των οστών– Δρ. Στέλιος Γραφάκος-Επιστημονικός Διευθυντής του Κέντρου Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών του Συλλόγου “ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ”. (Μέσω Zoom)
  • 19:10-19:30 Σταθμοί στην ιστορία της αιμοδοσίας και της μεταμόσχευσης μυελού των οστών. Δρ Μαρία Μάνδυλα-Κουσουνή,  Παιδίατρος, Ιστορικός, Πρόεδρος Ιατροχειρουργικής Εταιρείας Κέρκυρας.
  • 19:30-19:50 Τρόποι προσέγγισης και Ευαισθητοποίησης  νέων Τακτικών Εθελοντών Αιμοδοτών & Δοτών μυελού των Οστών – Αναστάσιος Νικολούζος  Πρόεδρος Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών & Δοτών μυελού των Οστών   “Πανδότης”.
  • 19:50-20:10 Η Εθελοντική Αιμοδοσία, τα παιδιά δείχνουν το δρόμο. Σπίγγου Κωνσταντίνα– Αθανασία, Εκπαιδευτικός Π.Ε 11, υπεύθυνη της ομάδας αιμοδοσίας “ΧΑΡΙ ΖΩ” του Δ.Σ. Κάτω Κορακιάνας.
  • 20:10-20:30 Η προώθηση του εθελοντισμού μέσω της κινηματογραφικής αποτύπωσης, Δρ. Ιάκωβος Παναγόπουλος, Επίκουρος Καθηγητής Τμήματος Τεχνών Ήχου και Εικόνας Ιόνιο Πανεπιστήμιο- Διαχειριστής Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Ιονίου Πανεπιστημίου.

 

*Σχεδιασμός αφίσας: Αριστείδης (Άρης) Λαμπρογεώργος

https://ionio.gr/gr/news/30340/

Εορτασμός της Επετείου της 25ης Μαρτίου

2 1                              5

 

Στο πλαίσιο του εορτασμού της εθνικής εορτής της 25ης Μαρτίου, πραγματοποιήθηκε η σχολική μας γιορτή από τους μαθητές/τριες της ΣΤ΄ τάξης, την Παρασκευή 22 Μαρτίου 2024, υπό την καθοδήγηση και τη συμμετοχή των εκπαιδευτικών τους Γραμμένου Αθηνάς – Αγγελικής και Κουριπά Ιωάννη καθώς και των εκπαιδευτικών Μουσικής Δαγκλή Αλίκης- Μαρίας, Φυσικής Αγωγής Σπίγγου Κων/νας- Αθανασίας, Θεατρικής Αγωγής Σταμουλά Μαρίας και Εικαστικών Χαβιάρα- Μεταλληνού Κων/νας- Δάφνης.

6 9

1 14

Τη Δευτέρα, 25η Μαρτίου, το Σχολείο εκπροσωπήθηκε στις εορταστικές εκδηλώσεις -Δοξολογία, κατάθεση στεφάνων μαθητική παρέλαση- με τη συμμετοχή σημαιοφόρου και παραστατών, την Εκπαιδευτικό Φυσικής Αγωγής, Σπίγγου Κων/να- Αθανασία και την Διευθύντρια του Σχολείου, Μπογδάνη Ελένη.

3 1                                         10

Σελίδα 1 από 11

Υποστηριζόμενο από blogs.sch.gr & Θέμα βασισμένο στο Lovecraft από τον Anders Norén

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση