ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΞΕΝΑΓΗΣΗ για τους ΜΑΘΗΤΕΣ Ε΄, ΣΤ΄ ΤΑΞΕΩΝ, ΕΚΠ/ΚΟΥΣ ΣΕ ΕΚΘΕΣΗ ΜΕ ΘΕΜΑ “ΑΝΕΒΑ ΣΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ”

δια7

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ Ε΄ & ΣΤ΄ ΤΑΞΕΩΝ & ΕΚΠ/ΚΟΥΣ ΣΕ ΕΚΘΕΣΗ ΜΕ ΘΕΜΑ “ΑΝΕΒΑ ΣΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ”

Την Παρασκευή στις 8 Μαρτίου 2024, στις 10.30΄ οι μαθητές/τριες & οι εκπαιδευτικοί του σχολείου μας είχαν την τύχη να παρακολουθήσουν μια διαδικτυακή ξενάγηση με θέμα “Ανέβα στο Διάστημα” ύστερα από πρόσκληση και πρωτοβουλία της Συμβούλου Εκπαίδευσης ΠΕ70, κ. Κοτσακώστα Μαρία.

Την ξενάγηση πραγματοποίησε ο Δρ. Άγγελος Λαζούδης, Φυσικός, Ερευνητής του τμήματος Έρευνας & Ανάπτυξης της Ελληνογερμανικής Αγωγής. 

Η ξενάγηση παρουσίαζε κομβικά σημεία της κατάκτησης του διαστήματος, τις εφαρμογές της διαστημικής τεχνολογίας στην καθημερινή μας ζωή, τις δυνατότητες που δίνει η δορυφορική παρακολούθηση των καιρικών φαινομένων, του φυσικού περιβάλλοντος & της επίδρασης της ανθρώπινης δραστηριότητας, κ.λπ.. Ακολούθησε συζήτηση για τις διαστημοσυσκευές που ταξιδεύουν πέρα από τα όρια του ηλιακού μας συστήματος αναζητώντας νέους κόσμους, Πως θα μπορούσαμε να επικοινωνήσουμε μαζί τους? Σε ποια γλώσσα? 

Η έκθεση σχεδιάστηκε από την ARSELECTRONICA Αυστρία στο πλαίσιο της μεγάλης Ευρωπαϊκής δράσης spaceEU. Στον εικονικό κόσμο αποδόθηκε από τον Jean Francois Reveillar (DBCResearch Ελβετία).

Οι μαθητές, οι εκπαιδευτικοί & η Διεύθυνση ευχαριστούν θερμά την κ. Κοτσακώστα Μαρία, Σύμβουλο Εκπ/σης ΠΕ70 και τον Δρ. Άγγελο Λαζούδη για την υπέροχη εμπειρία, ταξίδι και πληροφορίες που μας πρόσφεραν!

ΔΙΑΣΤΗΜΑ1   ΔΙΑΣΤΗΜΑ2   ΔΙΑΣΤΗΜΑ3   ΔΙΑΣΤΗΜΑ4   διαστμα5   δια6

Κατηγορίες: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ-ΝΕΑ, ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ-ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ, ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ. Ετικέτες: , . Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.