Καλή χρονιά, από κοντά και… προσεκτικά!

Καλή χρονιά!

Επιστρέφουμε στο σχολείο τηρώντας τα μέτρα, όπως ίσχυαν και πριν το κλείσιμο για τις διακοπές των Εορτών των Χριστουγέννων.
Επιπλέον, υπενθυμίζουμε την ανάγκη την πρώτη εβδομάδα να κάνουμε και έναν ακόμη έλεγχο πριν γυρίσουμε στο σχολείο.
Δηλαδή σήμερα Κυριακή κάνουμε ένα self test και το δηλώνουμε στο edupass.gov.gr.
Στη συνέχεια

 » Διαβάστε όλο το άρθρο

Δηλώσεις self test στην πλατφόρμα Edupass από 1/11/2021

Από Δευτέρα 1/11 η «σχολική κάρτα» για τα δημόσια σχολεία εκδίδεται μέσω του edupass.gov.gr

Δελτία Τύπου – Ανακοινώσεις / 26 Οκτωβρίου, 2021

Κοινό Δελτίο Τύπου των Υπουργείων Παιδείας & Θρησκευμάτων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης

Από τη Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2021 τίθεται σε λειτουργία για τις δημόσιες σχολικές μονάδες η πλατφόρμα edupass.gov.gr, η οποία αποτελεί ένα επιπλέον εργαλείο για την υγειονομική θωράκιση της δια

 » Διαβάστε όλο το άρθρο

Υλικά για τη νέα χρονιά

Παρακάτω μπορείτε να βρείτε τις λίστες με τα υλικά που θα χρειαστούμε για φέτος

Α τάξη

Λήψη αρχείου

Β τάξη

Λήψη αρχείου

Δ τάξη

 » Διαβάστε όλο το άρθρο

Αγιασμός Σχολικής Χρονιάς 2021-22

Από το Δημοτικό και το Νηπιαγωγείο Κάσπακα σας ενημερώνουμε ότι η τελετή του Αγιασμού θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 13/09/2021 ώρα 09:30 στο προαύλιο χώρο του Δημοτικού Σχολείου. Παρακαλούμε οι μαθητές να προσέλθουν με τις βεβαιώσεις αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self test). Σχετικές πληροφορίες έχουν δημοσιευθεί σε προηγούμενη ανάρτηση.

ΔΣ Κάσπακα

Η νέα σχολική χρονιά ξεκινά! Ενημέρωση για τα self test!

Τα Γραφεία Τύπου των Υπουργείων Παιδείας και Θρησκευμάτων και Υγείας ανακοινώνουν:

Οι μαθητές όλων των βαθμίδων θα προμηθεύονται από την Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου ως και την Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου έξι (6) δωρεάν αυτοδιαγνωστικά (self) τεστ από τα φαρμακεία, προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες ελέγχου των τριών επόμενων εβδομάδων (13-3/10), δηλαδή ολόκληρου του Σεπτεμβρίου, και να

 » Διαβάστε όλο το άρθρο

Επιστροφή στις τάξεις – Χρήσιμες οδηγίες για γονείς και μαθητές

Τη Δευτέρα 10/05/2021 επιστρέφουμε στο σχολείο.

Σύμφωνα με τις οδηγίες και το ΦΕΚ 1825/05-05-2021 είναι απαραίτητη η διενέργεια αυτοδιαγνωστικού ελέγχου κατά της COVID19 (self test). Το τέστ στους μαθητές θα διενεργηθεί με μέριμνα των γονέων, στο σπίτι, μέχρι 24 ώρες πριν την προσέλευση στο σχολείο.

Γονείς, κηδεμόνες, μαθητές και προσωπικό των σχολείων

 » Διαβάστε όλο το άρθρο

Πάσχα με Κορωνοϊό

Πάσχα με Κορωνοϊό:

Η ‘Ε – ‘ΣΤ τάξη του Δημοτικού Σχολείου Κάσπακα έγραψε το δικό της ποίημα εμπνευσμένο από την κρίση της Πανδημfίας του Κορωνοϊού. Το ποίημα μπορείτε να το διαβάσετε εδώ:

Λήψη αρχείου

Έναρξη προγράμματος επιδότησης Η/Υ – τάμπλετ «Ψηφιακή Μέριμνα»

Άνοιξε η πλατφόρμα για τους δικαιούχους της “Ψηφιακής Μέριμνας” και συγκεκριμένα για την αγορά laptop ή tablet από μαθητές και φοιτητές με το voucher να φτάνει τα 200 ευρώ. Από σήμερα, 5 Απριλίου υποβάλλουν αιτήσεις επιχορήγησης οι δικαιούχοι του Α’ Κύκλου του προγράμματος «Ψηφιακή Μέριμνα». Δικαιούχοι του προγράμματος είναι οι οικογένειες με ισοδύναμο οικογενειακό εισόδημα

 » Διαβάστε όλο το άρθρο

Αναστολή δια ζώσης λειτουργίας – Τηλεκπαίδευση

Σας ενημερώνουμε ότι εκδόθηκε το ΦΕΚ  996 τεύχος Β– 13.03.2021 με το οποίο θεσπίζονται μέτρα κατά της περαιτέρω εξάπλωσης του κορωνοϊού.
Σύμφωνα με τα ανωτέρω αναστέλλεται η δια ζώσης διδασκαλία στα Δημοτικά Σχολεία και τα Νηπιαγωγεία για το ανωτέρω διάστημα. Τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται σύμφωνα με το ισχύον πρόγραμμα τηλεκπαίδευσης (Νοεμβρίου-Δεκεμβρίου 2020).
Τα

 » Διαβάστε όλο το άρθρο

ΕΝΑΡΞΗ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΧΡΟΝΙΑ

Το Δημοτικό Σχολείο  του Κάσπακα σας ενημερώνει σχετικά με την έναρξη των εγγραφών στην Α’ τάξη για το επόμενο σχολικό έτος 2021-2022. Στην Α΄ τάξη του Δημοτικού εγγράφονται μαθητές που έχουν γεννηθεί

 » Διαβάστε όλο το άρθρο