Τη Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου οι μαθητές και οι μαθήτριες της Α’ και Β’ τάξης επισκεφτηκαμε το τυροκομικό εργαστήρι “ΤΥΡΑΚΕΙΟΝ” στον Ατζερίτη της Κάτω Μεριάς.
Αφού φτάσαμε αρκετά κοντά με το λεωφορείο, συνεχίσαμε περπατώντας σε μια πολύ όμορφη διαδρομή.
Φτάνοντας στο τυροκομείο μας υποδέχτηκαν θερμά και ξενάγησαν τα παιδιά ανά ομάδες στο εργαστήρι, εξηγώντας τους με λεπτομέρειες και κατανοητό τρόπο τα μηχανήματα, τις λειτουργίες τους και τις διαδικασίες που ακολουθούν για να φτιάξουν τα τυροκομικά προϊόντα που προσφέρουν.
Στη συνέχεια, μας έδειξαν τη διαδικασία παραγωγής του πεντανόστιμου ρυζόγαλού τους, το οποίο και μας κέρασαν στο τέλος!
Όσο περιμέναμε να ετοιμαστεί το ρυζόγαλο, μας έδειξαν από κοντά πώς είναι ένα κεφάλι κίτρινο τυρί (κεφαλοτύρι πιο συγκεκριμένα), ποια υλικά και ποια διαδικασία χρειάζεται για να φτάσει στο τραπέζι μας και, τελικά, δοκιμάσαμε και από αυτό!
Ευχαριστούμε, ΤΥΡΑΚΕΙΟΝ, για την υπέροχη ξενάγηση και την τόσο ζεστή φιλοξενία σας!
Αφού περπατήσαμε τον δρόμο της επιστροφής και προτού μπούμε στο λεωφορείο για την Ιουλίδα, η ημέρα μας έκλεισε με κέφι και πολύ παιχνίδι στο Δημοτικό Σχολείο Κάτω Μεριάς! Εκεί μας υποδέχτηκαν με όλη τους την καλή διάθεση η δασκάλα και ο μαθητής του σχολείου, τους οποίους και ευχαριστούμε πάρα πολύ για την φιλοξενία και τον χρόνο που περάσαμε μαζί τους!