Έτοιμο το «Δένδρο των Ευχών» στη συμβολή του πεζόδρομου Περδίκκα – Εθνικής Αντίστασης

Κάτω από: Τοπικά Ενδιαφέροντα | Κωνσταντίνος Κυδώνας
Τετάρτη, 18 Δεκέμβριος 2019 10:34 μμ |

Μαθητές από 14 Δημοτικά Σχολεία της Εορδαίας στόλισαν την Πέμπτη 12/12/2019, το «Δένδρο των Ευχών» στη συμβολή του πεζόδρομου Περδίκκα – Εθνικής Αντίστασης στην Πτολεμαΐδα, αναγράφοντας στις καρτούλες – αστεράκια, λόγια καρδιάς και αλληλεγγύης για τα παιδιά που δίδουν μάχη με τη ζωή, συνδράμοντας στο έργο της Make A Wish. Από τις 8.30 το πρωί έως και τη 1 και τέταρτο μετά το μεσημέρι μαθητές συνοδευόμενοι από τους δασκάλους τους, κατόπιν άδειας από την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Ν Κοζάνης, θα προσέρχονται στο σημείο, όπου στήθηκε το Δένδρο τοποθετώντας τα χάρτινα αστεράκια των ευχών τους, ενώ, η Ομάδα Εθελοντισμού «Ανδρόνικος» που έχει την ευθύνη της διοργάνωσης, παρουσία εκπροσώπων της Make A Wish και του Δήμου Εορδαίας, έχει προετοιμάσει ένα όμορφο χριστουγεννιάτικο πρόγραμμα με μουσική, δρώμενα, παιχνίδια με ξωτικά και γελωτοποιούς.

Ο τόπος μου

Κάτω από: Εκπαιδευτικά,Τοπικά Ενδιαφέροντα | Δημήτριος Μήγγου
Τρίτη, 10 Δεκέμβριος 2019 5:29 μμ |  Με ετικέτα |

Στο διαδίκτυο υπάρχει πλούσιο υλικό που μπορεί να αποτελέσει πηγή αναφοράς κατά τη διδασκαλία. παρακάτω βλέπουμε δυο χαρακτηριστικά παραδείγματα:

Α. Στο πρώτο παράδειγμα ένα πολύ όμορφο video στο youtube μπορεί να μας φανεί χρήσιμοι για να μας δείξει μερικές από τις ομορφιές της πόλης μας… Το video ανήκει στον TopsFanis. Απολαύστε το.

Β. Στο δεύτερο παράδειγμα, το slideshare, όπου μπορούμε να βρούμε χρήσιμες παρουσιάσεις κι έγγραφα τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν στην διδασκαλία. στο παράδειγμά μας μια παρουσίαση για την Κοζάνη από τα mavraroda.

Και Προσοχή: Πάντα να αναφέρεται η πηγή και να τηρούνται τα σχετικά με τα πνευματικά δικαιώματα!!

 

Η Πτολεμαΐδα φορά τα γιορτινά της

Κάτω από: Ενδιαφέροντα,Τοπικά Ενδιαφέροντα | Δημήτριος Μήγγου
Κυριακή, 8 Δεκέμβριος 2019 5:27 μμ |  Με ετικέτα |

Πλησιαζουν τα Χριστούγεννα και η πόλη μας φορά τα γιορτινά της. Στην κεντρική πλατεία τοποθετήθηκε ένα μεγάλο καράβι, το οποίο θα φωταγωγηθεί στις 9 Δεκεμβρίου. Για την ημέρα αυτή έχουν προγραμματιστεί πολλές εκδηλώσεις. Τα καταστήματα θα είναι ανοιχτά έως τα μεσάνυχτα στα πλαίσια της λευκής νύχτας και θα υπάρχει γιορτινή ατμόσφαιρα με τη συμμετοχή γνωστών καλλιτεχνών…

Τις επόμενες μέρες έχουν προγραμματιστεί και άλλες εκδηλώσεις με τη συμμετοχή των σχολείων της πόλης και άλλων φορέων. Δείτε μερικές φωτογραφίες από τη γιορτινή Πτολεμαΐδα .

Σε αυτή τη γιορτή είναι καλεσμένοι όλοι!

Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για πατήστε στον παρακάτω σύνδεσμο για να κατεβάσετε το αρχείο  pdf .

Καλά Χριστούγεννα !

Συμμετοχή στο σεμινάριο etwinning

Κάτω από: Γενικά Ενδιαφέροντα,Εκπαιδευτικά,Εκπαιδευτικά Νέα | Δημήτριος Μήγγου
Κυριακή, 8 Δεκέμβριος 2019 11:02 πμ |  Με ετικέτα |

Φέτος συμμετέχω για 2η χρονιά στα πολύ ενδιαφέροντα σεμινάρια etwinning. Πέρυσι παρακολούθησα την ενότητα «Εργαλεία επεξεργασίας πολυμέσων – Εργαλεία παραγωγής εκπαιδευτικού υλικού«. Για φέτος η ομάδα Α μπορεί να παρακολουθήσει τις παρακάτω ενότητες:

 Ομάδα Α

  1. Πλατφόρμες ηλεκτρονικής μάθησης -Εργαλεία παραγωγής εκπαιδευτικού υλικού – Εργαλεία επικοινωνίας
  2. Εργαλεία επεξεργασίας πολυμέσων – Εργαλεία παραγωγής εκπαιδευτικού υλικού
  3. Εργαλεία δημιουργίας ιστοτόπων – Συνεργατικά και υποστηρικτικά εργαλεία
  4. Διαδικτυακές εκπαιδευτικές κοινότητες και αξιοποίηση μαθησιακών αντικειμένων
  5. Δημιουργικό και ασφαλές διαδίκτυο – Αξιολόγηση και ανάπτυξη κριτικής σκέψης για το ψηφιακό περιεχόμενο

περισσότερες πληροφορίες για το σεμινάριο στη σελίδα του προγράμματος etwinning

Συνεχίζουμε και πιστεύω ότι θα μάθουμε ακόμη πιο ενδιαφέροντα πράγματα…

Προγραμματισμός Εκπαιδευτικού έργου 2018-2019

Κάτω από: Εγκύκλιοι & Νομοθεσία,Εκπαιδευτικά | Δημήτριος Μήγγου
Κυριακή, 20 Μάιος 2018 7:11 μμ |  Με ετικέτα |

Εκδόθηκε η εγκύκλιος για τον προγραμματισμό του εκπαιδευτικού έργου για το Σχολικό Έτος 2018-2019:

Προγραμματισμός Δημοτικά 2018

Το καλοκαίρι έρχεται

Κάτω από: Ενδιαφέροντα | Δημήτριος Μήγγου
Τετάρτη, 14 Μάιος 2008 5:08 μμ |

maintop-paxoi.jpgmaintop-paxoi.jpg

Καιρός για δικοπές…

Οι Παξοί και οι Αντίπαξοι βρίσκονται στο βορειοδυτικό άκρο της Ελλάδας 14 χιλιόμετρα νότια της Κέρκυρας, 20 χιλιόμετρα ανατολικά της Πάργας. Οι Παξοί καλύπτουν μία περιοχή 19 τετραγωνικών χιλιομέτρων και αποτελούν μία ομάδα μικρών και γραφικών νησιών στο Ιόνιο πέλαγος (γεωφ. πλάτος: 38.97, γεωγ. μήκος: 23.15). Οι Παξοί δεν έχουν αεροδρόμιο και μπορεί κανείς να φτάσει σε αυτούς με πλοίο από την Κέρκυρα, την Πάργα, την Ηγουμενίτσα, το Μπρίντιζι και την Ανκόνα… Oι Παξοί βρίσκονται 8 ναυτικά μίλια νότια της Kέρκυρας (27 από την πόλη) και καταλαμβάνουν 20 τ.χλμ. γης. Tο νησί είναι ένας απέραντος ελαιώνας και οι ελιές φθάνουν μέχρι τη θάλασσα δημιουργώντας το μοναδικό χαρακτήρα του. Σήμερα στους 34 οικισμούς ζουν περίπου 2.400 κάτοικοι που ασχολούνται με την ελαιοπαραγωγή, τον τουρισμό και το ψάρεμα. Oι 64 εκκλησίες του νησιού φανερώνουν τη χριστιανική του πορεία και οι παρατημένοι ανεμόμυλοι, τον αγροτικό τρόπο ζωής του. Oι Aντίπαξοι απέχουν 2 ν.μ. από το νότιο άκρο των Παξών. H έκταση τους δεν υπερβαίνει τα 3 τ.χλμ. Oι οικισμοί Άνω και Kάτω Xωριό κατοικούνται από 20 μόνιμους κατοίκους και περιστασιακά από αυτούς που έχουν κτήματα στο νησί. Kύρια ενασχόληση τους η αμπελουργία. H φυσική ομορφιά των Παξών -ιδιαίτερα των ακτών τους, διαμόρφωσε ισχυρό τουριστικό ρεύμα στο νησί. Έτσι σήμερα υπάρχουν περίπου 2.000 ενοικιαζόμενα δωμάτια, δύο σχολές υποβρύχιας κατάδυσης και γίνονται πολλές εκδηλώσεις στη διάρκεια του καλοκαιριού, όπως η Μουσική Συνάντηση τον Ιούλιο και το Φεστιβάλ κλασσικής μουσικής το πρώτο δεκαπενθήμερο του Σεπτεμβρίου.

Επιμόρφωση Β επιπέδου

Κάτω από: Γενικά Ενδιαφέροντα,Εκπαιδευτικά | Δημήτριος Μήγγου
Τετάρτη, 14 Μάιος 2008 4:14 μμ |  Με ετικέτα |

Σήμερα ξεκινάμε την συγγραφή ιστολογίου…

Γειά σου Κόσμε!

Κάτω από: Εκπαιδευτικά | Δημήτριος Μήγγου
Τρίτη, 8 Απρίλιος 2008 3:48 μμ |

Καλωσήρθατε στο Blogs.sch.gr. Αυτή είναι η πρώτη σας δημοσίευση. Αλλάξτε την ή διαγράψτε την και αρχίστε το «blogging»!