Αγιασμός 2018

Πρώτη ημέρα της Σχολικής μας χρονιάς. Ημέρα χαράς. Χτύπησε το πρώτο κουδούνι και όλοι ήρθαμε ξεκούραστοι και χαρούμενοι. Το Σχολείο μας ,σαν μία πνευματική κυψέλη  σας μάζεψε σήμερα για να σας προσφέρει το νέκταρ της γνώσης . Και όχι μόνο γνώσεις αλλά και αξίες , αρετή , τιμιότητα , ήθος κ.ά.

Αρχίζουμε με την έπαρση της σημαίας, το ιερό πανί, το σύμβολο του έθνους, που μας θυμίζει τους αγώνες των προγόνων μας για την ελευθερία της πατρίδας μας, ως ορθόδοξο έθνος που είμεθα.

Κυρίες και Κύριοι, σεβαστοί ιερείς , άρχοντες του τόπου μας, αγαπητά μας παιδιά. Θα ξεκινήσουμε με την ευλογία της εκκλησίας. Αρχίζουμε με τον Αγιασμό , μία τελετή της εκκλησίας μας που μας θυμίζει τη βάπτιση του Κυρίου μας. Το νερό καθαγιάζεται με την κάθοδο του Αγίου Πνεύματος, μας φωτίζει και μας αγιάζει. Όπως το Άγιο Πνεύμα κατήλθε και έκανε τους αγράμματους ψαράδες πάνσοφους , έτσι το Φως φωτίζει τις καρδιές μας και μας οδηγεί στη αλήθεια, που είναι ο Χριστός.

Αρωγοί στο έργο μας και συμπαραστάτες είναι οι γονείς .

Την τιμητική τους σήμερα έχουν τα πρωτάκια , που θα μπούνε στην τάξη και θα γνωρίσουν τη δασκάλα τους και θα ακολουθήσουν και οι άλλες τάξεις. Μετά την γνωριμία θα  πάρετε βιβλία και θα αποχωρήσετε.

Καλή και Ευλογημένη και δημιουργική Χρονιά με υγεία και επιτυχίες.

https://www.ekklisiaonline.gr/nea/scholia-agiasmos-scholion-2018-prosefchi-gia-ti-nea-scholiki-chronia/

 

Δημοσιεύθηκε στην Χωρίς κατηγορία. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Αφήστε μια απάντηση