Τζιτζιμιτζιχοτζιριά

Μαρ 202324

.jpgΟι μαθητές και οι μαθήτριες του Δημοτικού Σχολείου Φιλώτα την Τετάρτη 22 Μαρτίου 2023 παρακολούθησαν στην Κοζάνη και συγκεκριμένα στην Αίθουσα Τέχνης του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. την εξαιρετική παιδική θεατρική παράσταση “Τζιτζιμιτζιχοτζιριά” της Στέλλας Μιχαηλίδου.

Τα παιδιά μας το απόλαυσαν και μετά από τη δοκιμασία της Πανδημίας νιώσαμε όλοι μας την “κανονικότητα”.

Η υπόθεση του έργου

Η Τζιτζιμιτζιχοτζιριά μας μιλάει για το δικαίωμα που έχει ο καθένας μας στη διαφορετικότητα, για την αντιμετώπισή της από την κοινωνία, για την ευαισθησία απέναντι στην ομορφιά, για την αξία της φιλίας και της αλληλεγγύης. Είναι ένα έργο πάνω στο ρόλο της ποίησης στη ζωή μας, μια παραβολή για τη σημασία και την αναγκαιότητα της τέχνης.

 Υπόθεση του έργου

Η Μυρμηγκοπολιτεία είναι μια καλά οργανωμένη κοινωνία που δεν έχει καιρό για χάσιμο. Όλα τα μυρμήγκια είναι συντονισμένα στους ξέφρενους ρυθμούς της εργασίας χωρίς σταματημό, της αποθήκευσης υλικών αγαθών και της προστασίας μιας παράδοσης, που τα θέλει υποταγμένα στο καθήκον. Κανείς δεν επιτρέπεται να παρεκκλίνει απ’ αυτόν τον σκοπό. Ο νεαρός μέρμηγκας Σταύρος όμως είναι διαφορετικός απ’ τα υπόλοιπα μυρμήγκια. Συγκινείται από τα χρώματα, τη φύση, το παιχνίδι, τη φιλία, την ποίηση, τη συνύπαρξη. Δύο εντελώς διαφορετικοί κόσμοι έρχονται σε ρήξη.

Πώς θα αντιμετωπίσει η συντηρητική κοινωνία των μυρμηγκιών τον νεαρό Σταύρο; Θα τον αποδεχθεί ή όχι; Και τι ρόλο θα παίξουν στην ιστορία ένας Τζίτζικας, μια πανέμορφη Χρυσή Πεταλούδα και ο φίλος του ο Ραμ Πιμ; Μία υπέροχη ιστορία που θέτει σημαντικά ερωτήματα σε μικρούς και μεγάλους για τις αληθινές αξίες της ζωής.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Η ώρα στο σχολείο μας

Μάρτιος 2023
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Συντάκτες ιστολογίου

  • Δημοτικό Σχολείο Φιλώτα
  • Σαν σήμερα

    29/3/1896: Ο Σπύρος Λούης ο πρώτος Έλληνας Ολυμπιονίκης στο μαραθώνιο των πρώτων σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων.
    Ο Λούης έτρεξε τον μαραθώνιο σε χρόνο 2 ώρες, 58 λεπτά και 50 δεύτερα.
       - Σχετικές αναρτήσεις



    Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
    Αντίθεση
    Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων