2 Απριλίου – Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου
Στα πλαίσια της Παγκόσμιας ημέρας παιδικού βιβλίου οι μαθητές και οι μαθήτριες του Δημοτικού Σχολείου Φιλώτ
α παρευρέθηκαν στο Πνευματικό κέντρο Αμυνταίου, όπου η συγγραφέας Χριστίνα Καραγιάννη τους παρουσίασε το βιβλίο της « Η μάγισσα Τσούσκα και το χιόνι».
Επιπλέον οι μαθητές/-τριες της Δ΄ τάξης συμμετείχαν στην δράση «Διαβάζουμε μαζί», όπου μαθητές και μαθήτριες από διάφορα σχολεία της Ελλάδας διάβασαν κάποιο παιδικό βιβλίο και έπειτα το επεξεργάστηκαν με τον τρόπο που ήθελαν. Οι μαθητές/-τριες του σχολείου μας επέλεξαν να γράψουν τη δική τους ιστορία, εμπνεόμενοι από το δημοφιλές βιβλίο « Το δέντρο που έδινε» (Shel Silverstein) δημιουργώντας το δικό τους ψηφιακό βιβλίο:
Όλες οι δημιοργίες των παιδιών θα δημοσιευθούν σ’ ένα κοινό Padlet στον παρακάτω σύνδεσμο: https://padlet.com/chariklia84/padlet-hw2fkewmu9vynxc5
Με τη σειρά τους οι μαθητές/τριες της Β’ τάξης στην αυλή του σχολείου μας κάθισαν σε έναν μεγάλο κύκλο ,συζήτησαν για το τι προσφέρουν τα βιβλία ,έμαθαν ποιος είναι ο τίτλος ,το εξώφυλλο ,ο συγγραφέας, ο εικονογράφος κι οι εκδόσεις .Κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι με τα βιβλία μπορούμε να μάθουμε ,να ονειρευτούμε και να ταξιδέψουμε.
2 Απριλίου – Παγκόσμια Ημέρα Ενημέρωσης για τον Αυτισμό (World Autism Awareness Day)
Με αφορμή τη συγκεκριμένη μέρας, υλοποιήθηκαν δραστηριότητες ευαισθητοποίησης στους/στις μαθητές/-τριες του Σχολείου μας. Οι μαθητές/-τριες παρακολούθησαν ενημερωτικά βίντεο για τον αυτισμό, εξέφρασαν απορίες και προβληματισμούς, συμμετέχοντας σε μια δημιουργική συζήτηση με θέμα την αποδοχή, τον σεβασμό και τη συμπερίληψη και δημιουργήσαν αφίσα-παζλ, συμβολίζοντας τους διαφορετικούς ανθρώπους που μαζί συνθέτουν την κοινωνία μας.
Ευχαριστούμε θερμά τις εκπαιδευτικούς: Θωμαή Μάνου, Άννα Γκήρμπα, Μελπομένη Τυρπίδου, Ιωάννα Στεφανίδου για την εξαιρετική οργάνωση των δράσεων ευαισθητοποίησης.
Ο Διευθυντής του Σχολείου
Πέτρος Ν. Μηλώσης