Επίσκεψη στο Οινοποιείο Αμυνταίου

Οκτ 202422

Την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου, οι μαθητές/-τριες της Α’ και Β’ τάξης επισκέφτηκαν το Οινοποιείου Αμυνταίου.

Μόλις φτάσαμε στο Οινοποιείο μας υποδέχτηκαν με χαμόγελο οι υπεύθυνες  και μας ενημέρωσαν για τις ποικιλίες των σταφυλιών και συγκεκριμένα ότι για τη λευκή ποικιλία, που λέγεται Ροδίτης και την ξινόμαυρη ποικιλία.

Στη συνέχεια μας έδειξαν φαγώσιμα σταφύλια, τα σταφύλια που χρησιμοποιούν για να γίνει το κρασί. Οι μαθητές/-τριες μας είδαν αμπέλια με την ξινόμαυρη ποικιλία και ενημερώθηκαν για την παραγωγή του κρασιού. Μας τόνισαν ότι παλιά χρησιμοποιούσαν πέτρινες δεξαμενές σε αντίθεση με τα σημερινά χρόνια που αξιοποιούν μεταλλικές σύγχρονες δεξαμενές. Μετά μας μίλησαν για την εμφιάλωση των μπουκαλιών, τα βήματα που ακολουθούν και πως τοποθετούν τις ετικέτες σε κάθε μπουκάλι .

Τελειώνοντας την ξενάγηση συγκεντρωθήκαμε σε μια αίθουσα, στην οποία οι υπεύθυνες κέρασαν τους/τις μικρούς/-ές μας μαθητές/-τριες χυμούς και κρουασάν και έδωσαν σε κάθε μαθητή /τρία μια λευκή ετικέτα για να την ζωγραφίσει με μαρκαδόρους και να γράψει ένα δικό του όνομα για το κρασί. Έπειτα τους μοίρασαν από ένα μπουκαλάκι κρασί σε κάθε παιδί, στο οποίο κόλλησε το καθένα την ετικέτα που είχε φτιάξει. Τέλος, τους έδωσαν ένα σήμα που έλεγε ότι έκαναν καλή δουλειά ως επιβράβευση για την προσπάθεια τους.

60bcd65d 2e52 49a3 823e eaf2cdeea5ec 72c2881b 1f94 4606 8565 d578727166f4Ευχαριστούμε θερμά τους/τις υπεύθυνους/-ες του Οινοποιείου για τη φιλοξενία και την ξενάγηση.

Ο Διευθυντής του Σχολείου

Πέτρος Ν. Μηλώσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Η ώρα στο σχολείο μας

Οκτώβριος 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Συντάκτες ιστολογίου

  • Δημοτικό Σχολείο Φιλώτα


  • Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
    Αντίθεση
    Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων