Την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου, οι μαθητές/-τριες της Α’ και Β’ τάξης επισκέφτηκαν το Οινοποιείου Αμυνταίου.
Μόλις φτάσαμε στο Οινοποιείο μας υποδέχτηκαν με χαμόγελο οι υπεύθυνες και μας ενημέρωσαν για τις ποικιλίες των σταφυλιών και συγκεκριμένα ότι για τη λευκή ποικιλία, που λέγεται Ροδίτης και την ξινόμαυρη ποικιλία.
Στη συνέχεια μας έδειξαν φαγώσιμα σταφύλια, τα σταφύλια που χρησιμοποιούν για να γίνει το κρασί. Οι μαθητές/-τριες μας είδαν αμπέλια με την ξινόμαυρη ποικιλία και ενημερώθηκαν για την παραγωγή του κρασιού. Μας τόνισαν ότι παλιά χρησιμοποιούσαν πέτρινες δεξαμενές σε αντίθεση με τα σημερινά χρόνια που αξιοποιούν μεταλλικές σύγχρονες δεξαμενές. Μετά μας μίλησαν για την εμφιάλωση των μπουκαλιών, τα βήματα που ακολουθούν και πως τοποθετούν τις ετικέτες σε κάθε μπουκάλι .
Τελειώνοντας την ξενάγηση συγκεντρωθήκαμε σε μια αίθουσα, στην οποία οι υπεύθυνες κέρασαν τους/τις μικρούς/-ές μας μαθητές/-τριες χυμούς και κρουασάν και έδωσαν σε κάθε μαθητή /τρία μια λευκή ετικέτα για να την ζωγραφίσει με μαρκαδόρους και να γράψει ένα δικό του όνομα για το κρασί. Έπειτα τους μοίρασαν από ένα μπουκαλάκι κρασί σε κάθε παιδί, στο οποίο κόλλησε το καθένα την ετικέτα που είχε φτιάξει. Τέλος, τους έδωσαν ένα σήμα που έλεγε ότι έκαναν καλή δουλειά ως επιβράβευση για την προσπάθεια τους.
Ευχαριστούμε θερμά τους/τις υπεύθυνους/-ες του Οινοποιείου για τη φιλοξενία και την ξενάγηση.
Ο Διευθυντής του Σχολείου
Πέτρος Ν. Μηλώσης
Αφήστε μια απάντηση