Δημοσιεύθηκε στην ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Η παρέλαση της 25ης Μαρτίου 2016

Όμορφες στιγμές από τον εκκλησιασμό και την Παρέλαση της 25ης Μαρτίου 2016 στο Φιλώτα! Αν και ο καιρός δεν ήταν ιδιαίτερα ευνοϊκός παρ’ αυτά ήταν πολύ όμορφα. Μερικές φωτογραφίες από την παρουσία  του σχολείου μας στις εκδηλώσεις.

ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΦΙΛΩΤΑΣ 25-3-2016 (15) ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΦΙΛΩΤΑΣ 25-3-2016 (14) ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΦΙΛΩΤΑΣ 25-3-2016 (13) ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΦΙΛΩΤΑΣ 25-3-2016 (12) ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΦΙΛΩΤΑΣ 25-3-2016 (11) ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΦΙΛΩΤΑΣ 25-3-2016 (10) ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΦΙΛΩΤΑΣ 25-3-2016 (9) ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΦΙΛΩΤΑΣ 25-3-2016 (8) ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΦΙΛΩΤΑΣ 25-3-2016 (7) ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΦΙΛΩΤΑΣ 25-3-2016 (6) ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΦΙΛΩΤΑΣ 25-3-2016 (5) ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΦΙΛΩΤΑΣ 25-3-2016 (4) ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΦΙΛΩΤΑΣ 25-3-2016 (3) ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΦΙΛΩΤΑΣ 25-3-2016 (2)

Δημοσιεύθηκε στην Εκπαιδευτικοί

Η αξιοποίηση των Τεχνολογιών Πληροφορίας και Επικοινωνιών (ΤΠΕ) στο σχολείο μας

Αποτύπωση τυπικού σκηνικού χρήσης του διαδραστικού Προτζέκτορα.
Αποτύπωση τυπικού σκηνικού χρήσης του διαδραστικού Προτζέκτορα.

Σήμερα λάβαμε Email από το Υπουργείο Παιδείας για τη χρησιμότητα των Τεχνολογιών στο δημόσιο σχολείο.

Το σχολείο μας τα τελευταία 4 χρόνια έχει κάνει μεγάλη προσπάθεια να “εισέλθει” στη σύγχρονη εποχή με στόχο την αξιοποίηση των Τεχνολογιών Πληροφορίας και Επικοινωνιών (ΤΠΕ). 

Οι φωτογραφίες είναι από διαδραστικούς προβολείς που χρησιμοποιούμε στο σχολείο
Οι φωτογραφίες είναι από διαδραστικούς προβολείς που χρησιμοποιούμε στο σχολείο

Διαδραστικοί μολύβια

 

 

 

Όλες οι αίθουσες του σχολείου είναι εξοπλισμένες με Ηλεκτρονικό Υπολογιστή συνδεδεμένο με διαδραστικό βιντεοπροβολέα που “δίνει ζωή” στον λευκό πίνακα μαρκαδόρου. Όλοι οι υπολογιστές είναι συνδεδεμένοι μεταξύ τους και έχουν σύνδεση ιντερνέτ. Έτσι μπορούν να έχουν άμεση και ταχύτατη πρόσβαση σε ιστοσελίδες εκπαιδευτικού ενδιαφέροντος. Διαδραστικοί χάρτες, γλωσσολογικές πληροφορίες, ψηφιακή μορφή των βιβλίων και διαδραστική παρέμβαση ή επεξεργασία αυτών, διαδραστικά παιχνίδια, εκπαιδευτικά βίντεο, ηλεκτρονικά εικονικά εργαλεία,  κ.ά. αποτελούν καθημερινότητα στις αίθουσες. Οι εκπαιδευτικοί έχουν εκπαιδευτεί με εσωτερική επιμόρφωση και άσκηση να αξιοποιούν όλη αυτήν την τεχνολογική φιλοσοφία. Και φυσικά κάθε μέρα προστίθεται και ένα καινούργιο στοιχείο, μια καινούργια τεχνική προς χρήση και ουσιαστική αξιοποίηση του όλου concept.

Κατά συνέπεια η καινοτομία της προηγούμενης μέρας προκύπτει ως υποδομή της καινοτομίας της επομένης. 

Διαβάστε το μήνυμα το οποίο είναι γεμάτο προσεγγίσεις που εδώ και τέσσερα χρόνια αποτελεί σύνηθες φαινόμενο στο σχολείο μας:

Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, με σκοπό τη βελτίωση του δημόσιου σχολείου, προχωρά στην σταδιακή αναβάθμιση των ψηφιακών υποδομών όλων των σχολείων.

Στόχος είναι η δημιουργία ενός σχολείου το οποίο θα είναι καινοτόμο, ελκυστικό για τους μαθητές και θα παρέχει πρόσβαση σε υψηλού επιπέδου εκπαίδευση για όλους, σε ένα αναβαθμισμένο σχολικό περιβάλλον μέσα στο οποίο οι εκπαιδευτικοί διευκολύνονται να καλλιεργήσουν τις δεξιότητες και να αναπτύξουν τις ικανότητες των μαθητών. Σε αυτό θα συμβάλλει και η αξιοποίηση των Τεχνολογιών Πληροφορίας και Επικοινωνιών (ΤΠΕ).

Η αναβάθμιση αφορά συγκεκριμένες παρεμβάσεις στις ψηφιακές υποδομές του σχολείου που βελτιώνουν την παιδαγωγική – διδακτική διαδικασία. Θα αφορά υπολογιστές, συστήματα ρομποτικής και αισθητήρων, τρισδιάστατους εκτυπωτές και βοηθητικό εξοπλισμό και θα στηρίζεται σε ανοιχτές τεχνολογίες και πρότυπα, καθώς η χρήση των ανοιχτών τεχνολογιών:

(α) Συμβάλει στην ανάπτυξη της καινοτομίας, της δημιουργικότητας και της ανάπτυξης δεξιοτήτων των μαθητών, ενώ ταυτόχρονα δημιουργείται ένα σχολείο πιο ελκυστικό και ενδιαφέρον για τη μαθητική κοινότητα, καλλιεργώντας την διερευνητική μάθηση

(β) Παρέχει πρόσβαση σε υψηλού επιπέδου εκπαίδευση για όλους,

(γ) Ενισχύει τους εκπαιδευτικούς να χρησιμοποιήσουν ένα σχολικό περιβάλλον αναβαθμισμένο με σύγχρονες υποδομές και παιδαγωγικές πρακτικές, ώστε να εκπαιδεύσουν μαθητές με τις δεξιότητες που απαιτούνται από τον κόσμο του αύριο, όπως αυτός διαμορφώνεται σε παγκόσμιο αλλά και εθνικό επίπεδο.

Δημοσιεύθηκε στην ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία και δημοτικό σχολείο Φιλώτα

Τωρινοί και περσινοί μαθητές μας βραβεύτηκαν στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δήμου Φλώρινας από την Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία (ΕΜΕ), Παράρτημα Φλώρινας για τις επιδόσεις τους σε διαγωνισμούς Μαθηματικών.
Συγχαρητήρια στο Γιώργο, στη Νάνσυ, στη Βηθλεέμ, στη Βάσω, στη Μελίνα, στην Αναστασία!
Πάντα τέτοια!!!
Υ.Γ. Ευχαριστούμε τη δασκάλα κα. Νίκη Μιχούλη για την παρουσία της στην εκδήλωση και τις φωτογραφίες!

ΝάνσηΓιώργος Βηθλεέμ Αναστασία, Εύα Μελίνα-Γιώργος-Νάνση

 

Δημοσιεύθηκε στην ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Η εθνική Νεανίδων Χάντμπολ στο σχολείο μας

Σήμερα είχαμε μια πολύ όμορφη και συνάμα άκρως ενδιαφέρουσα επίσκεψη! Μας επισκέφτηκε η Εθνική Ομάδα Νεανίδων του Handball της Ελλάδας. Οι αθλητικότατες και πανέμορφες νεάνιδες προετοιμάζονται για το τουρνουά της Κροατίας το οποίο θα κρίνει ποιες ομάδες θα προκριθούν στα τελικά του παγκόσμιου πρωταθλήματος.

Αναμνηστική φωτογραφία με εκπαιδευτικούς και τη Σχολική Σύμβουλο κα. Στέλλα Κασίδου
Αναμνηστική φωτογραφία με εκπαιδευτικούς και τη Σχολική Σύμβουλο κα. Στέλλα Κασίδου

Οι διεθνείς αθλήτριες επισκέφτηκαν όλες τις τάξεις. Ενημέρωσαν τους μαθητές και απάντησαν σε ερωτήσεις. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσίασε η προσέγγιση των κοριτσιών όσων αφορά τη ζωή του αθλητή, ο οποίος είναι ταυτόχρονα μαθητής, φοιτητής ή επιστήμονας. Διέκριναν την προτεραιότητα να είναι ο αθλητής και καλός μαθητής.

Ευχαριστούμε την ομοσπονδία του Χάντμπολ για την επιλογή του σχολείου μας. Να ευχηθούμε στην ομάδα καλούς αγώνες και πρόκριση στα τελικά!

ΕΘΝΙΚΗ ΝΕΑΝΙΔΩΝ (10)ΕΘΝΙΚΗ ΝΕΑΝΙΔΩΝ (9)ΕΘΝΙΚΗ ΝΕΑΝΙΔΩΝ (8) ΕΘΝΙΚΗ ΝΕΑΝΙΔΩΝ (7) ΕΘΝΙΚΗ ΝΕΑΝΙΔΩΝ (6) ΕΘΝΙΚΗ ΝΕΑΝΙΔΩΝ (4) ΕΘΝΙΚΗ ΝΕΑΝΙΔΩΝ (3) ΕΘΝΙΚΗ ΝΕΑΝΙΔΩΝ (1) ΕΘΝΙΚΗ ΝΕΑΝΙΔΩΝ (16) ΕΘΝΙΚΗ ΝΕΑΝΙΔΩΝ (15) ΕΘΝΙΚΗ ΝΕΑΝΙΔΩΝ (13) ΕΘΝΙΚΗ ΝΕΑΝΙΔΩΝ (11)

 

Δημοσιεύθηκε στην Χωρίς κατηγορία

Αποκριές στο Σχολείο μας

Οι μαθητές ντύθηκαν… Ήθελαν μουσική και χορό… Ο Διευθυντής ετοίμασε το ηχοσύστημα, αλλά οι μουσικές επιλογές δεν άρεσαν. Ανέλαβε ο μαθητής Νίκος Κανάκης και ενθουσίασε μαθητές και… δασκάλες!!!

Για περισσότερες φώτο στο σχολείο…

apokries11-3-16 (1) apokries11-3-16 (2) apokries11-3-16 (3) apokries11-3-16 (4)

Δημοσιεύθηκε στην ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Κάτι… ελάχιστο… για την Ειδομένη….

Προσφορά των μαθητών μας και των οικογενειών τους για είδη εξυπηρέτησης βασικών αναγκών προς τους Πρόσφυγες της Ειδομένης! 

Μεταφορά των ειδών στο Λύκειο του Φιλώτα και από εκεί στην Ειδομένη. Ευχαριστούμε θερμά τους μαθητές, τους καθηγητές και τον Διευθυντή του Λυκείου Φιλώτα!

Ευχαριστούμε τον Παντελή Γρηγοριάδη για όλα!
Ευχαριστούμε τον Παντελή Γρηγοριάδη για όλα!