Συμμετοχή του σχολείου μας στην πρόκληση Astro Pi Mission Zero του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος (European Space Agency)

26 Μάρτιος 2024

astro pi mission zero 1

Στο πλαίσιο του μαθήματος Τ.Π.Ε. οι μαθητές της Δ’, Ε’ και  ΣΤ’ συμμετέχουν στην πρόκληση Αstro Pi Mission Zero. Οι μαθητές συνεργάζονται σε ομάδες και χρησιμοποιούν τον προσομοιωτή του υπολογιστή Astro Pi, ο οποίος υπάρχει στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS). Γράφουν μικρά προγράμματα σε γλώσσα Python, για να διαβάσουν μια τιμή από τον αισθητήρα χρώματος και φωτεινότητας ενός υπολογιστή Astro Pi του ISS και στη συνέχεια να την ορίσουν ως το χρώμα του φόντου σε μία εξατομικευμένη εικόνα  την οποία θα δουν οι αστροναύτες/τισσες, καθώς κάνουν τις καθημερινές τους εργασίες.

Όλες οι συμμετοχές που πληρούν τα κριτήρια επιλεξιμότητας και ακολουθούν τις επίσημες οδηγίες για τη συμμετοχή στο Astro Pi Mission Zero θα έχουν την ευκαιρία τα προγράμματά τους να εκτελεστούν  στο διάστημα κατά τα τέλη Μαΐου 2024! Οι μαθητές θα λάβουν ένα πιστοποιητικό που θα δείχνει τη θέση του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού την ώρα που εκτελέστηκε το πρόγραμμά τους!

astro pi mission zero 2

Υπεύθυνη καθηγήτρια: Τζενάκη Χρύσα

Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση