Επίσκεψη στο Ταχυδρομείο

Lumii 20240621 110109765

Οι μαθητές του 1ου τμήματος, με την συνοδεία της υπεύθυνης εκπαιδευτικού τους κ. Στέλλα Καρκούλη και της κοινωνικού λειτουργού του σχολείου μας κ. Παναγιώτα Πράσινου, επισκέφτηκαν το ταχυδρομείο της πόλης για να ταχυδρομήσουν την τελευταία αλληλογραφία τους, στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής δράσης αλληλογραφίας με το τμήμα ένταξης τους 9ου Δ. Σχ. Μεγάρων. Στο ταχυδρομείο, έκαναν όλη την διαδικασία αποστολής του δέματος με τις κάρτες και συζήτησαν για τις υπηρεσίες του.

Lumii 20240621 105722184

Οι μαθητές με την εκπαιδευτικό τους, ζωγράφισαν αναμνηστικές καλοκαιρινές κάρτες για τους φίλους και την εκπαιδευτικό του Τ.Ε. κ. Βασιλική Λυμπεροπούλου για να τους ευχαριστήσουν για την δημιουργική συνεργασία όλους τους μήνες που διήρκησε η δράση. Αντίστοιχα, έλαβαν αναμνηστικά μετάλλια, που τα ειχαν στείλει απο τα μέγαρα μέσω του ταχυδρομείου επίσης.

GridArt 20240605 145228434

Με βάση τον προγραμματισμό της εκπαιδευτικής περιήγησης στην πόλης και τους στόχους των (Ε.Π.Ε) των μαθητών, μετά το ταχυδρομείο, επισκέφτηκαν φαρμακείο της πόλης στο οποίο περιηγήθηκαν και συζήτησαν για το τι μπορούν να βρουν σε αυτό, αλλά και φούρνο της πόλης, για να ψωνίσουν το πρωινό τους και να εξασκηθούν σε κανονικές συνθήκες, στις συναλλαγές με χρήματα.

20240621 113504

Οι μαθητές μέσω αυτών των εκπαιδευτικών δράσεων, εξασκήθηκαν σε πολύ σημαντικές δεξιότητες, απαραίτητες για την καθημερινότητά τους σε ζωντανές συνθήκες. Χάρηκαν και ευχαριστήθηκαν με τα μέρη που επισκέφτηκαν, που συζήτησαν με τους υπαλλήλους και έμαθαν πληροφορίες, αλλά και για όσα χρήσιμα έκαναν αποτελεσματικά δίνοντας τους αυτοπεποίθηση και εμπειρίες να επισκεφτούν ξανά ή αντίστοιχα, [ταχυδρομείο, φαρμακείο, φούρνο] οπότε χρειάζεται είτε με το σχολείο είτε μαζί με τους γονείς τους.

Επιμέλεια κειμένου: Στέλλα Καρκούλη, Εκπαιδευτικός ΠΕ71