1ο Τμήμα “Χ.Ο.Π.Α. ΗΡΩΕΣ 112”

Το 1ο Τμήμα του σχολείου μας, ολοκλήρωσε το πρόγραμμα εκπαίδευσης *ΧΟΠΑ ΗΡΩΕΣ 112* για τη φετινή σχολική χρονιά.

Lumii 20240430 151820405

Η εκπαίδευση των παιδιών είχε διάρκεια 5 μήνες, κατά τους οποίους σε εβδομαδιαία βάση μαζί με την εκπαιδευτικό τους Στέλλα Καρκούλη που είναι εκπρόσωπος του προγράμματος, έκαναν δράσεις σχετικά με την αναγνώριση 3 συμπτωμάτων του εγκεφαλικού επεισοδίου και την αξιοποίηση του τηλεφωνικού αριθμού 112 γι’ αυτήν την περίπτωση. Οι δράσεις περιλάμβαναν την παρακολούθηση εκπαιδευτικών βίντεο για κάθε σύμπτωμα με 3 ηλικιωμένους και τις υπερδυνάμεις τους και την συμβολή ενός παιδιού ήρωα που αναγνωριζοντάς τα και ειδοποιώντας στο 112 μπορεί να σώσει μία ζωή. Σχετικά παιχνίδια και κατασκευές επίσης είχαν σημαντική θέση στην εκπαίδευση. Τα παιδιά λοιπόν του τμήματος κλήθηκαν να γίνουν ήρωες! Το τραγούδι του προγράμματος με τον Αλέξη ως βασικό πρωταγωνιστή, συνόδευε ευχάριστα την καθημερινή ρουτίνα των παιδιών.

Lumii 20240430 003047843

Ήταν πολύ ωραία, εποικοδομητική και δημιουργική εμπειρία για την ομάδα. Το πρόγραμμα ήταν η αφορμή ώστε η χρησιμότητα του 112 σε ξαφνικές και δύσκολες καταστάσεις όπως μέριμνα για την ανθρώπινη ζωή, πλημμύρες, φωτιές, σεισμοί, ατυχήματα, να αποτελέσει γενικό στόχο σε κάθε εξατομικευμένο πρόγραμμα εκπαίδευσης με αντίστοιχες εκπαιδευτικές δράσεις.

Το πρόγραμμα είναι μία καμπάνια του Τμήματος Κοινωνικής και εκπαιδευτικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και έχει υλοποιηθεί με την υποστήριξη της πρωτοβουλλιας Angels για την βελτίωση της υγιεινομικής περίθαλψης και στοχεύει στην καλύτερη αντιμετώπιση των εγκεφαλικών επεισοδίων σε όλο τον κόσμο. Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα στη σελίδα: https://gr-el.fastheroes.com/meet-the-heroes/

Επιμέλεια κειμένου και υλικού

Στέλλα Καρκούλη ΠΕ71