Προ – Χριστουγεννιατικες Δράσεις!

Το 2ο τμήμα του σχολείου πραγματοποίησε πολλές δράσεις σχετικές με τα Χριστούγεννα και μας τις παρουσιάζει!

  1.  Επίσκεψη σε φωτογραφείο

SmartSelect 20240517 164345 Chrome

Επίσκεψη σε φωτογραφείο της πόλης (καθώς γνωρίζουμε τα επαγγέλματα) για φωτογράφιση του 2ου τμήματος σε χριστουγεννιατικο σκηνικό . Οι φωτογραφίες ετοιμαστηκαν σε κορνίζες μαζί με γλυκίσματα από την δασκάλα των μαθητών Άννα Τριανταφύλλου και ήταν ένα δώρο έκπληξη για τα Χριστούγεννα οπως και το ροφημα σοκολατας ππυ απολαυσαμε μετα την φωτογράφιση. Έπειτα οι μαθητές μαζί με την δασκάλα και την κοινωνική λειτουργό που μας συνόδευσε στη δράση έκατσαν σε καφέ της πόλης και παρήγγειλαν σοκολάτες ρόφημα όπου πήραν πακέτο και ήπιαν στην τάξη για να ζεσταθούν. Με αυτό τον τρόπο προάγεται η κοινωνικοποιηση και η εφαρμογή καλών τρόπων συμπεριφοράς ακόμα και σε χώρους που δεν έχουν βρεθεί ξανά οι μαθητές ώστε να διευκολύνεται η αυτόνομη διαβίωση και να εξελίσσονται κοινωνικά και να ενσωματωνονται σε νέες συνθήκες και περιβαλλοντα. Ευχαριστούμε πολύ το studio Alexopoulos για την φιλοξενία και τη δωρεά των φωτογραφιών!

2. Ο μικρός Άγιος Βασίλης

20240517 164552

Ο Άγιος Βασίλης επισκέπτεται το ειδικό σχολείο και σκορπίζει τη χαρά σε όλα τα παιδιά. O μαθητής  Ρ.Π. του 2ου τμήματος είχε την ιδέα να ντυθεί αγιος Βασίλης και να φτιάξει με δική του πρωτοβουλία αρκουδάκια από χειροπετσετες με τη μητέρα του και να τα μοιράσει σε όλους τους μαθητές του σχολείου. Τέτοιες συμπεριφορές είναι καλό να μιμούνται οι μαθητές μας να είναι δοτικοί και να σκορπίζουν τη χαρά με μικρές πράξεις καλοσύνης και ενσυναίσθησης. Σε συνέχεια της καλής πράξης του μαθητή άλλος μαθητής έφερε από το μαγαζί του υλικά και όλοι μαζί φτιάξαμε μπισκότα βουτύρου με χριστουγεννιατικα κουπατ και η δασκάλα σαν άλλος Άγιος Βασίλης τα έψησε στο φούρνο της και τα συσκευασε σε κουτιά ώστε να έχουν όλοι οι μαθητές να τρώνε στις γιορτές και να κεράσουν τον Άγιο Βασίλη δεν θα μπορούσε να λείψει η παρασκευη ροφηματος σοκολατας με υλικά που έφερε η κυρία και έφτιαξαν οι μαθητές!

3. Secret santa

20240517 164504

Το ξωτικό ήρθε στην τάξη μας και μας βοηθησε να ετοιμάσουμε όλοι δώρα για να ανταλλάξουμε με όποιον μας έτυχε το όνομα του στην κλήρωση όπως μας εξήγησε και το παραμύθι μας “το ξωτικό των Χριστουγέννων “.