Ότι μας αρέσει η μαγειρική δεν υπάρχει αμφιβολία.
Τορτίγες … μιαμ!!!!
Αλμυρές και γλυκές …
Καλή όρεξη
Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Σκιάθου
"Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης"
Ποιοι είναι οι Τρεις Ιεράρχες και γιατί θεωρούνται προστάτες των μαθητών και των δασκάλων συζητήσαμε την Παρασκευή 28 Ιανουαρίου. Η αγάπη τους για τον άνθρωπο και τα γράμματα, τη γνώση και την επιστήμη αποτέλεσε μέχρι σήμερα την αιτία και την αφορμή για την αναγόρευσή τους σε προστάτες μας.
Ζωγραφίσαμε τους Αγίους, μάθαμε για τη ζωή τους και παίξαμε με λέξεις που αποτέλεσαν γι αυτούς ουσία ζωής.
Χρόνια Πολλά σε μαθητές και δασκάλους και σε όσους βάζουν προτεραιότητα των επιλογών τους τον άνθρωπο.
Χρήσιμα βιβλία για τους μαθητές μας και εκπαιδευτικά e-books μάς πρόσφεραν τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Σκιάθου.
Η κοινωνία του νησιού υποστηρίζει έμπρακτα την προσπάθειά μας να οργανώσουμε δράσεις για την εκπαίδευσή τους.
Η διαπραγμάτευση εννοιών όπως αυτές του φύλου, της σεξουαλικότητας, της διαφορετικότητας, της αντίληψης του Εαυτού και του Άλλου είναι περιεχόμενο του προγράμματος των μαθημάτων (εξ)οπλίζοντας τους μαθητές μας με γνώσεις και δεξιότητες. Με τον τρόπο αυτό κατανοούν τον κόσμο γύρω τους και μπορούν να αλληλοεπιδρούν με μεγαλύτερη επιτυχία στην καθημερινότητά τους.
‘Ηδη στη δεύτερη ενότητα των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων, στην ενότητα με τίτλο “Γνωρίζω του Εαυτό μου, Γνωρίζω τον Άλλο , Συνυπάρχουμε”, οι μαθητές μας διαπραγματεύτηκαν την έννοια του φύλου και συζήτησαν τις ιδέες τους, αλλά και τις απορίες τους παρακολουθώντας σχετική παρουσίαση και πραγματοποιώντας σειρά δραστηριοτήτων.
Συνεχίζουμε.
Μείνετε συντονισμένοι.