«

»

Ιούν 06

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ ΟΛΥΜΠΙΩΤΙΣΣΑ ΣΤΗΝ ΕΛΑΣΣΟΝΑ.

Την Τετάρτη 5 Ιουνίου 2019 στην καθιερωμένη Καλοκαιρινή εκδρομή του σχολείου μας επισκεφθήκαμε το μοναστήρι της Παναγίας Ολυμπιώτισσας στην Ελασσόνα.

Το εν λόγω μοναστήρι Ιδρύθηκε το 13ο αιώνα επί Ανδρονίκου Γ΄ Παλαιολόγου, με κτήτορες τους συνδοιηκητές της Θεσσαλίας Κωνσταντίνο και Θεόδωρο της Θεοτόκου. Ο ναός της, που στηρίζεται πάνω σε βράχο χωρίς θεμέλια σε υπέροχο δεντρόφυτο λόφο πάνω από τον Ελασσονίτη ποταμό σε θέση ορατή από κάθε σημείο της πόλης. Η ονομασία οφείλεται στην εικόνα της Παναγίας που προέρχεται από παλιό μοναστήρι της Καρυάς Ολύμπου. Κατά την παράδοση, μετά τη διάλυση της μονής, η εικόνα ξεκίνησε να έρθει μόνη στην Ελασσόνα.Ένας βοσκός είδε μέσα στη νύχτα ένα φως να βγαίνει μέσα από τους βάτους και τα αγριόχορτα . Από φόβο του έριξε μια πέτρα προς το μέρος που έβγαινε το φως και αμέσως το χέρι του παρέλυσε. Τρομοκρατημένος γύρισε στην Καρυά και ανήγγειλε το συμβάν. Την επόμενη μέρα βρήκαν στο μέρος που υπέδειξε ο βοσκός, την εικόνα με την πέτρα σφηνωμένη πάνω της. Ο βοσκός μετανόησε, θεραπεύτηκε και οι κάτοικοι μετάφεραν εν πομπή την εικόνα, στην, τότε μονή Μεταμορφώσεως που έκτοτε, ονομάστηκε Ολυμπιώτισσα.

Ευχαριστούμε πολύ 3 τις μοναχές για τις ευλογίες και ευχές τους.

Φεύγοντας από το μοναστήρι συνεχίσαμε για φαγητό στο χωριό  Καρυά  Ελασσόνας, στην ταβέρνα της πλατείας.  Η κ.Έφη μας δέθηκε σα να μας ήξερε χρόνια νοιώσαμε πολύ οικία και οι γεύσεις των φαγητών αξέχαστες. Την ευχαριστούμε πολύ για την όλη περιποίηση και υπομονή που υπέδειξε και τις ευχόμαστε  Υγεία και Καλές Δουλειές.  Ο καιρός ήταν βροχερός αλλά μικροί και μεγάλοι είχαμε κέφι και πολύ καλή διάθεση. Όλοι γυρίσαμε ήρεμοι και πολύ ευχαριστημένοι. Τα παιδιά δεν χόρταιναν να κοιτάζουν την υπέροχη θέα το ίδιο και οι μεγάλοι.

Υπεύθυνοι εκδρομής: 1. Καμηλούδης Δημήτριος, 2. Γούσιου Φωτεινή, 3. Βαγενά Κατερίνα.

   ΠΑΝΑΓΙΑ ΟΛΥΜΠΙΩΤΙΣΣΑ ΕΛΑΣΣΟΝΑ 2019

 

Αφήστε μια απάντηση

Top
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων