«

»

Μαΐ 28

ΕΙΚΑΣΤΙΚΗ ΤΕΧΝΗ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ.

 

Την Τρίτη 21 Μαΐου 2019 μας επισκέφθηκε η νηπιαγωγός κ. Μούσιου Γεωργία από το 13ο  νηπιαγωγείο στα πλαίσια του προγράμματος «τέχνη και εκπαίδευση». Οι μαθητές μας είχαν την ευκαιρία να ζωγραφίσουν και να κάνουν κολάζ με την βοήθεια της κ. Μούσιου και των εκπαιδευτικών του σχολείου μας. Στόχος μας  είναι η ανάπτυξη της δημιουργικότητας, της κριτικής σκέψης και της καινοτομίας των εκπαιδευομένων μέσα από την επαφή τους με εικαστικά. Οι μαθητές ήρθαν σε επαφή με την τέχνη που μπορεί να αποτελέσει ένα νέο πεδίο εκπαίδευσης, που κινητοποιεί τα παιδιά αλλά και όλους μας να συμμετέχουν ενεργά στα κοινωνικά δρώμενα.

Το πρόγραμμα «Η Τέχνη στην Εκπαίδευση» χρησιμοποιεί τη μέθοδο «Μετασχηματίζουσα Μάθηση μέσα από την Τέχνη», η οποία έχει παρουσιαστεί σε Δανία, Ελβετία, Ρουμανία, Σουηδία και στην Ελλάδα σε σχολεία και οργανισμούς εκπαίδευσης ενηλίκων. Σύμφωνα με αυτή τη μέθοδο, οι εκπαιδευόμενοι (μαθητές ή ενήλικοι) παρατηρούν και επεξεργάζονται έργα τέχνης, των οποίων το περιεχόμενο σχετίζεται με ένα ή περισσότερα θέματα που μελετούν. Μέσα από την επεξεργασία των έργων τέχνης, προκύπτουν νέες ιδέες επάνω στο μελετώμενο θέμα και εμπλουτίζεται η προσέγγισή του.

Οι μαθητές μας χάρηκαν πολύ την δράση αυτή δημιούργησαν μέσω της ζωγραφικής χάρηκαν και με χαρά ευχαριστούν και περιμένουν την κ. Μούσιου να μας ξανάρθει.

                                                                                                                   ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: «ΤΕΧΝΗ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ»

Αφήστε μια απάντηση

Top
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων