ΟΛΟΗΜΕΡΟ – ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΑ
Οι δεξιότητες μαγειρικής διαπερνούν μια πληθώρα τομέων του αναλυτικού προγράμματος σπουδών των ατόμων με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες (ΥΠΕΠΘ, 2009). Στα πλαίσια του ολοήμερου τμήματος αποφασίστηκε πως η ανάπτυξη και βελτίωση των κοινωνικών και γνωστικών δεξιοτήτων των μαθητών μας μπορεί να επιτευχθεί μέσω μιας διαδικασίας προετοιμασίας απλών γευμάτων η οποία μπορεί να βελτιώσει τη διατροφή των μαθητών αλλά και την ανεξαρτησία τους. Ακαδημαϊκά, η διδασκαλία της μαγειρικής μπορεί να ενισχύσει μαθηματικές δεξιότητες αλλά και δεξιότητες ανάγνωσης, οι οποίες απαιτούνται σε ποικίλες περιστάσεις της καθημερινής ζωής .
Μέσα σε ένα ευχάριστο περιβάλλον οι μαθητές μας απόκτησαν , τα τελευταία δύο σχολικά έτη-εμπειρίες συνεργασίας και δημιουργικής απασχόλησης στην κουζίνα του σχολείου μας.
Αξίζει να σημειωθεί πως από πέρσι και λόγω της συμμετοχής μας σε ένα ανάλογο E–TWINNING πρόγραμμα, μαγειρέψαμε φαγητά ή/και γλυκά άλλων χωρών.
ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΑ 16-12-2019
ΠΛΑΘΟΝΤΑΣ ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ 10-12-2019
ΜΑΚΑΡΟΝΟΠΙΤΑ 28-1-2020
MUFFINS 7-2-2020
ΓΑΛΑΤΟΠΙΤΑ 14-2-2020
ΕΛΑΙΟΨΩΜΟ 23 9-2020
ΠΑΤΣΑΒΟΥΡΟΠΙΤΑ 5-10-2020
ΜΠΙΣΚΟΤΑ 16-10-2020
ΜΗΛΟΠΙΤΑ 21-10-2020
ΛΟΥΚΑΝΙΚΟΠΙΤΑ 2-11-2020
ΚΟΡΜΟΣ 20-11-2020
SPRING ROLLS 3-12-2020
ΚΑΖΑΝ ΝΤΙΠΙ (KAZAN DIPI) 20-1-2021