Δημιουργικές απασχολήσεις

ΟΛΟΗΜΕΡΟ –  ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΑ

Οι δεξιότητες μαγειρικής διαπερνούν μια πληθώρα τομέων του αναλυτικού προγράμματος σπουδών των ατόμων με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες (ΥΠΕΠΘ, 2009). Στα πλαίσια του   ολοήμερου τμήματος αποφασίστηκε πως η ανάπτυξη και βελτίωση των κοινωνικών και γνωστικών δεξιοτήτων των μαθητών μας μπορεί να επιτευχθεί μέσω μιας διαδικασίας προετοιμασίας απλών   γευμάτων η οποία μπορεί να βελτιώσει τη διατροφή των μαθητών αλλά και την ανεξαρτησία τους. Ακαδημαϊκά, η διδασκαλία της μαγειρικής μπορεί να ενισχύσει μαθηματικές δεξιότητες αλλά και     δεξιότητες   ανάγνωσης, οι οποίες απαιτούνται σε ποικίλες περιστάσεις της καθημερινής ζωής .

 Μέσα σε ένα ευχάριστο περιβάλλον οι μαθητές μας απόκτησαν , τα τελευταία δύο σχολικά έτη-εμπειρίες συνεργασίας και δημιουργικής απασχόλησης στην κουζίνα του σχολείου μας.

Αξίζει να σημειωθεί πως από πέρσι και λόγω της συμμετοχής μας σε ένα ανάλογο ETWINNING πρόγραμμα, μαγειρέψαμε φαγητά ή/και γλυκά άλλων χωρών.

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΑ  16-12-2019

         

ΠΛΑΘΟΝΤΑΣ ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ  10-12-2019

            

ΜΑΚΑΡΟΝΟΠΙΤΑ  28-1-2020

          

MUFFINS  7-2-2020

                                                    

ΓΑΛΑΤΟΠΙΤΑ  14-2-2020

                        

ΕΛΑΙΟΨΩΜΟ  23 9-2020

                        

ΠΑΤΣΑΒΟΥΡΟΠΙΤΑ  5-10-2020

ΜΠΙΣΚΟΤΑ 16-10-2020 

                           

ΜΗΛΟΠΙΤΑ  21-10-2020

                 

ΛΟΥΚΑΝΙΚΟΠΙΤΑ 2-11-2020

ΚΟΡΜΟΣ 20-11-2020

                 

SPRING ROLLS  3-12-2020

                                                                                       

ΚΑΖΑΝ ΝΤΙΠΙ     (KAZAN DIPI) 20-1-2021

              

 

 

 

 

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση