Τα παιδιά του Πλωμαρίου συμμετέχοντας στη Δράση των ΕΛΤΑ με θέμα Ho!Ho!Ho! “Σώστε τα Χριστούγεννα-Γράψτε γράμμα στον Άγιο Βασίλη”, πήγαν την Τρίτη 17/12/2024 στα ΕΛΤΑ του Πλωμαρίου για να ρίξουν το γράμμα τους στον Άγιο Βασίλη. Με ενθουσιασμό και αγωνία, έβαλαν τα γράμματα μέσα στο κιβώτιο, ελπίζοντας να λάβουν μια απάντηση από τον αγαπημένο τους Άγιο. Όλοι προσμένουν με ανυπομονησία τη μαγική στιγμή που θα δουν τις ευχές του να γίνονται πραγματικότητα!
Μηνιαία αρχεία: Δεκέμβριος 2024
ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟΝ ¨ΜΙΧΑΛΕΛΕΙΟ ΟΙΚΟ ΕΥΓΗΡΙΑΣ ΠΛΩΜΑΡΙΟΥ
Οι μικροί ήρωες του Δημοτικού Σχολείου Μεγαλοχωρίου Λέσβου, σήμερα, 17 Δεκεμβρίου 2024, συνοδευόμενοι από τις δασκάλες τους κ. Κλακάλα Μαρία και κ.Καραμβάση Αντωνία, επισκέφτηκαν τον Οίκο Ευγηρίας Πλωμαρίου “Μιχαλέλειος Οίκος” με μια γεμάτη καρδιά και αγάπη για τους ηλικιωμένους.
«Ο υπεύθυνος του ιδρύματος και οι εργαζόμενοι, που καθημερινά αφοσιώνονται με αγάπη και σεβασμό στους ηλικιωμένους μας, μας υποδέχτηκαν με χαρά.
Οι μαθητές και οι δασκάλες τους, μαζί τους, έφεραν την εορταστική χαρά των Χριστουγέννων, τραγουδώντας τα παραδοσιακά κάλαντα και μοιράζοντας χριστουγεννιάτικα δώρα και κεράσματα, τα οποία τα ίδια τα παιδιά είχαν φτιάξει με πολύ μεράκι.
Η χαρά και η συγκίνηση στους ανθρώπους του Γηροκομείου ήταν φανερή. Χαμογελούσαν με όλη τους την καρδιά και τραγούδησαν τα κάλαντα μαζί με τα παιδιά, δημιουργώντας μια μοναδική ατμόσφαιρα γεμάτη ζεστασιά και ευτυχία. Στο τέλος, όλοι αντάλλαξαν ευχές για τα Χριστούγεννα, ενώ τα παιδιά απόλαυσαν αυτή τη μοναδική εμπειρία, γεμίζοντας με χαρά.
“Μοσχοβόλησαν” Χριστούγεννα
Νωρίς το πρωί οι 4 μικροί ζαχαροπλάστες του ΔΣ του Μεγαλοχωρίου φόρεσαν τους χριστουγεννιάτικους σκούφους τους και ξεκίνησαν το ζύμωμα.
Επέλεξαν να φτιάξουν χριστουγεννιάτικα νηστίσιμα κουλουράκια πορτοκαλιού! Καθένας έφερε από ένα υλικό στο σχολείο. Ζάχαρη Αλεύρι λάδι και πορτοκάλια τοποθετήθηκαν επάνω στον πάγκο εργασίας. Η διαδικασία δεν άργησε να ξεκινήσει!
Μικρά χεράκια τσαλαβουτούσαν μέσα στο λεκανάκι φέρνοντας τη ζύμη πάνω κάτω. Έπειτα έδωσαν σχήμα στην άμορφη ζύμη με χριστουγεννιάτικες φιγούρες των κουμ πατ που η δασκάλα τους έφερε για εκείνους στην τάξη.
Το αποτέλεσμα;;; Σκέτη νοστιμιά!!!
Έρχονται Χριστούγεννα…
Χριστούγεννα έρχονται όλοι έχουμε Χαρά!!
Τα παιδιά του ΔΣ Μεγαλοχωρίου όλη αυτή τη χαρά, τη διοχέτευσαν στις χριστουγεννιάτικες κατασκευές που με τόση λαχτάρα περίμεναν! Με ζήλο, φαντασία και μεράκι εκτός από τις κατασκευές που έφτιαξαν γι’ αυτούς, ετοίμασαν χειροποίητα χριστουγεννιάτικα δώρα που τα ίδια θα δώσουν στην επίσκεψη του γηροκομείου της περιοχής για να μεταφέρουν το μήνυμα της Αγάπης!
Στα πλαίσια του μαθήματος της Μελέτης της Β’ Δημοτικού στο 7ο Κεφάλαιο “Φυτά” τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να φυτέψουν τα δικά τους φυτά. Με μεγάλη χαρά και ενθουσιασμό, κάθε παιδί φύτεψε το δικό του λουλούδι ή φυτό σε γλαστράκι. Αρχικά, συζήτησαν για τις ανάγκες των φυτών και πώς μπορούμε να τα φροντίσουμε, όπως το πότισμα και η σωστή έκθεση στο φως του ήλιου. Έπειτα, με προσοχή, τα παιδιά πρόσθεσαν το χώμα και φύτεψαν τα σπόρια ή τα μικρά φυτά.
Μέσα από αυτή τη δραστηριότητα, τα παιδιά όχι μόνο έμαθαν για τη φύση, αλλά και ενίσχυσαν την υπευθυνότητά τους, καθώς ανέλαβαν τη φροντίδα των φυτών τους για να μεγαλώσουν και να ανθίσουν.
Σήμερα 3 Δεκεμβρίου 2024 τα παιδιά με τη δασκάλα τους κ. Κλακάλα, αφιέρωσαν τις τελευταίες δύο ώρες σε δράσεις για την Παγκόσμια Ημέρα της Αναπηρίας. Αρχικά παρακολούθησαν τα παιδιά μια ταινία μικρού μήκους με τίτλο ” Βλέπω, Νιώθω, Ακούω ” με στόχο την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση τους στο θέμα της Αναπηρίας. Ακόμη προβλήθηκαν εικόνες μεγάλων ανάπηρων καλλιτεχνών καθώς και ανάπηρων ανθρώπων-ταλέντων.
Στη συνέχεια ακολούθησε μια μεγάλη συζήτηση πάνω στα ερωτήματα και τις απορίες που είχαν τα παιδιά. Χαρακτηριστική ήταν βέβαια, η επισήμανση που έγινε στις λανθασμένες εκφράσεις που χρησιμοποιούν χωρίς να αντιληφθούν την συναισθηματική τους βαρύτητά όπως: Καλά δε βλέπεις τυφλός είσαι; ή Κουφός είσαι;
Στη συνέχεια, αφού ρωτήθηκαν τα παιδιά αν επιθυμούν να μπουν στη θέση αυτών των ανθρώπων δοκιμάζοντας τις ικανότητές τους, ακολούθησαν δοκιμασίες όπως: Συνοδεύω άτομα με μειωμένη ή και καθόλου όραση, διαβάζω με το σύστημα τυφλών braile και διάφορες άλλες. Κατόπιν ζητήθηκε από τα παιδιά να εκφράσουν τα συναισθήματά και τις σκέψεις τους κατά τη διάρκεια των δοκιμασιών.
Έπειτα αφού αποτυπώσαμε το σώμα ενός μαθητή σε χαρτί του μέτρου τα παιδιά έγραψαν τα ονόματά τους με πινέλα στο στόμα και έπειτα κόλλησαν εικόνες αυτών των ατόμων. Κοινό μας σύνθημα: ” Όλοι Διαφορετικοί μα… Όλοι Ίσοι”. Γιατί, τι κι αν διαφέρουμε; Όλοι μας έχουμε ίσα δικαιώματα και πάνω από όλα Δικαίωμα στη ΖΩΗ!!!