ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

14

 

Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2024 γιορτή χαράς η σημερινή μέρα για τους μικρούς μας μαθητές…

Γιορτάσαμε την 11η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού! Μέσα από αθλητικές δραστηριότητες τα παιδιά έμαθαν τόσο το πνεύμα του αθλητισμού αλλά και τα οφέλη του για τη ζωή τους.

7

thumbnail

 

 

Μήνυμα μας στο τέλος της ημέρας;

“Ο αγωνιστής είτε νικάει είτε νικιέται είναι πάντα ΝΙΚΗΤΗΣ” Γι’αυτό και με τη λήξη της ημέρας όλα τα παιδιά ανεξαιρέτως βραβεύτηκαν με έπαίνους και  μετάλλια  που τα ίδια έφτιαξαν με τη βοήθεια της δασκάλας τους.

16

 

Εορτή του Πολιούχου και εκκλησιασμός

 

Εορτάσαμε σήμερα 26 Σεπτεμβρίου 2024 στο Μεγαλοχώρι  την εορτή του  Πολιούχου μας! Μικροί και μεγάλοι συγκεντρώθηκαν από νωρίς στον ιερό Ναό Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου, για να συμμετέχουν στις ετοιμασίες αυτής της γιορτής αλλά και για να παρακολουθήσουν την πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

Ο Άγιος Ιωάννης ο Ευαγγελιστής ήταν  ένας από τους 12 αποστόλους καθώς και  συγγραφέας του βιβλίου της Αποκάλυψης το οποίο έγραψε στην Πάτμο.  Ζούσε κηρύττοντας τον Λόγο του Θεού και ταυτόχρονα μεταδίδοντας το μήνυμα για την αγάπη στον συνάνθρωπο.

Ελπίδα και ευχή των παιδιών του Δημοτικού Σχολείου του Μεγαλοχωρίου αυτή την ημέρα, είναι να υπάρχει ένας κόσμος που να κυριαρχεί ΜΟΝΟ η Αγάπη.

Χρόνια Πολλά!

 


11

Διεθνής Ημέρα Ειρήνης 21/09/24

Βασικά αίτια που οδηγούν  τους λαούς στον πόλεμο είναι η έλλειψη ΠΑΙΔΕΙΑΣ και ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ.

Η απουσία των δύο αυτών στοιχείων καλλιεργούν το μίσος σε ό,τι διαφορετικό και ξένο.

Προυπόθεση λοιπόν της ειρήνης,  μέσα από συζήτηση  τα παιδιά με τη δασκάλα τους, κατέληξαν πως είναι να υπάρχει ΑΓΑΠΗ, ΣΕΒΑΣΜΟΣ,  και άλλες τέτοιες έννοιες,  στις καρδιές των ανθρώπων για την εξέλιξη μας σε μια καλύτερη κοινωνια.

2 3 1

ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΔΣ ΜΕΓΑΛΟΧΩΡΙΟΥ 11/09/2024

4

Με χαμόγελα και πολλές προσδοκίες ξεκίνησε η σχολική μας χρονιά.

Ο ιερέας  του Μεγαλοχωρίου τέλεσε  σήμερα 11/9/24 το ιερό μυστήριο του αγιασμού και ολοκλήρωσε με θερμές ευχές απέναντι στα παιδιά, τους γονείς και τις δασκάλες.

Η όμορφη αυτή εκδήλωση ολοκληρώθηκε με ανταλλαγή ευχών από όλους, για μια χρονιά γεμάτη υγεία και δημιουργικές χρωματιστές σελίδες στο ημερολόγιο του σχολείου!

Καλή Σχολική Χρονιά

 

ΑΓΙΑΣΜΟΣ 2024

Την Τετάρτη, 11/9/2024, και ώρα 9:00 πμ θα τελεστεί ο ιερός αγιασμός στον αύλειο χώρο του σχολείου. Οι μαθητές θα παραλάβουν τα βιβλία και θα αποχωρήσουν.

Καλή σχολική χρονιά!