Επαγγέλματα του χθες και του σήμερα- Πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης

Καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς τα παιδιά ασχολήθηκαν με το Περιβαλλοντικό Πρόγραμμα: Επαγγέλματα του χθες και του σήμερα  που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του πρωινού προγράμματος.

Το πρόγραμμα περιελάμβανε μελέτη των επαγγελμάτων που ήδη γνώριζαν τα παιδιά, αλλά και επαγγελμάτων που είχαν ακούσει, αλλά δεν ήξεραν τον τομέα δραστηριοποίησης. Παράλληλα, μελετήθηκαν επαγγέλματα που υπήρχαν παλιότερα και δεν τα συναντούμε σήμερα, αλλά και επαγγέλματα που δημιουργήθηκαν λόγω της εξέλιξης της τεχνολογίας. Για τις μεγαλύτερες τάξεις, έγινε και σχετική αναφορά στους τομείς παραγωγής ώστε να γίνει η αντίστοιχη σύνδεση με τα επαγγέλματα. Το πρόγραμμα αποτελούνταν από εκπαιδευτικές επισκέψεις, μελέτη βιβλίων και σχολικών εγχειριδιών, άλλες εκπαιδευτικές δράσεις, συνεντεύξεις, παιχνίδια ρόλων, κ.ά.

Ο κεντρικός στόχος του προγράμματος, να γνωρίσουν δηλαδή οι μαθητές επαγγέλματα που υπάρχουν ώστε να βοηθηθούν με την μετέπειτα επιλογή τους, φάνηκε πως επετεύχθη. Τα παιδιά γνώρισαν επαγγέλματα που δεν ήξεραν πως υπήρχαν, όπως επίσης γνώρισαν και το περιεχόμενο επαγγελμάτων που είχαν ακούσει, αλλά δεν ήξεραν ποιο ήταν το αντικείμενο ενασχόλησης.

Τα έργα που παρήχθησαν ήταν το ατομικό βιβλίο επαγγελμάτων κάθε μαθητή και ο τοίχος των επαγγελμάτων μέσα στην αίθουσα.

Για την έκθεση αποτίμησης του προγράμματος πατήστε εδώ!