Δημοσιεύθηκε στην Γενικά, Εκδηλώσεις

Εορτασμός της διπλής γιορτής της 25ης Μαρτίου

Με ιδιαίτερη χαρά και τιμή γιορτάσαμε για άλλη μία χρονιά τη διπλή γιορτή της 25ης Μαρτίου: τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου και την απελευθέρωση των Ελλήνων από τον οθωμανικό ζυγό.

Οι προετοιμασίες μας άρχισαν ήδη από την Παρασκευή 22/3, οπότε είδαμε βίντεο σχετικό με την ελληνική επανάσταση, κατασκευάσαμε καδράκια για ήρωες που μας ενέπνευσαν και ζωγραφίσαμε την εικόνα του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.

Την ημέρα της γιορτής, συγκεντρωθήκαμε στην εκκλησία, όπου μετά τον εκκλησιασμό ακολούθησε δοξολογία και στη συνέχεια παρέλαση μέχρι το μνημείο των Ηρώων. Εκεί έγινε το καθιερωμένο τρισάγιο και στην συνέχεια οι μαθητές παρουσιάσαν ένα μικρό χρονικό του απελευθερωτικού αγώνα ως ένδειξη ευγνωμοσύνης στους ήρωες που έχασαν τη ζωή τους για την ελευθερία μας. Η τελετή ολοκληρώθηκε με κατάθεση στεφάνων.

Το σημαντικότερο μήνυμα της γιορτής που ηχεί στα αυτιά μας είναι: ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ‘Η ΘΑΝΑΤΟΣ. Ένα μήνυμα που μας αποδεικνύει το πάθος και την ανάγκη των Ελλήνων για ελευθερία. Ένα μήνυμα που αντικατοπτρίζει την ψυχοσύνθεση των ανθρώπων που πολέμησαν εκείνη την εποχή.

Ήρωες, σας ευχαριστούμε!

DSC 0916 DSC 0920

DSC 0924  IMG 20240327 100427