Δημοσιεύθηκε στην Γενικά, Εκδρομές, Εκπαιδευτικά προγράμματα

Στο Μεγαλοχώρι τα κουκούτσια ελιάς μεταμορφώνονται σε έπιπλα υψηλής αισθητικής

Στο πιο ορεινό χωριό της Λέσβου, το Μεγαλοχώρι, εδρεύει η Koukos de Lab, μία επιχείρηση που αποτελεί έναν σχεδιαστικό παράδεισο που αγκαλιάζει με αγάπη την φύση γύρω της και τιμάει την ταυτότητα του ελληνικού νησιού.

Ο Χρήστος Βερβέρης, ένας εκ των ιδρυτών του Koukos de Lab, και ο συνεργάτης του Μιχάλης Καλδής μας υποδέχτηκαν με χαμόγελα και κεράσματα στον ξεχωριστό χώρο του εργαστηρίου τους.

Στο εργαστήριο μάθαμε τι σημαίνει sustainable design (βιώσιμος σχεδιασμός) και συζητήσαμε τη σημασία του. Ο Χρήστος μας εξήγησε πως επέλεξε το κουκούτσι ως βασικό υλικό λόγω της αφθονίας του υλικού στο νησί και της σύνδεσής του με τον τόπο του. Το τοπίο της Λέσβου είναι μοναδικό με περίπου 11 εκ. ελιές που καλύπτουν το 28% του εδάφους της. Τα παιδιά έμαθαν πως με τη συνεργάτιδά του, Ειρήνη Μουτσογιάννη, χρειάστηκε να εργαστούν σκληρά και να αφιερώσουν πολλές ώρες δουλειάς, δοκιμών και συνεργασίας προκειμένου να καταλήξουν στο τελικό αποτέλεσμα.

Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του εκπαιδευτικού προγράμματος περιβαλλοντικής αγωγής αγωγής που παρακολουθούν οι μαθήτριες και οι μαθητές του σχολείου μας στο ολοήμερο.

Στον παρακάτω σύνδεσμο μπορείτε να μάθετε περισσότερα για το Koukos De Lab:
https://www.koukosdelab.com/

               image00005 1 image00004 2
               image00001 3 image00002 2image00006 1