Μια μέρα αφιερωμένη στην αγάπη!

Η ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου είναι μια γιορτή που λαμβάνει χώρα στις 14 Φεβρουαρίου. Η ημέρα εορτάζεται από πολλές χώρες σε όλο τον κόσμο. Η ημέρα συσχετίστηκε με την ημέρα των ερωτευμένων από τον Τζέφρι Τσόσερ στον Μεσαίωνα, στα πλαίσια της κουλτούρας του ιπποτικού έρωτα.

Τον 18ο αιώνα στην Αγγλία εξελίχθηκε σε περίσταση κατά την οποία οι ερωτευμένοι εξέφραζαν την αγάπη τους με λουλούδια, δώρα ή ευχητήριες κάρτες. Στην Ευρώπη, κλειδιά του Αγίου Βαλεντίνου δίνονταν στους ερωτευμένους, καθώς και στα παιδιά, «ως ένα ρομαντικό σύμβολο και πρόσκληση για να τους ξεκλειδώσουν την καρδιά». Τον 19ο αιώνα οι χειρόγραφες κάρτες αντικαταστάθηκαν από μαζικής παραγωγής ευχητήριες κάρτες.

Παρότι η συγκεκριμένη γιορτή δεν συνηθίζεται στην ελληνική παράδοση, κάθε αφορμή εορτασμού και συζήτησης για την αγάπη είναι καλοδεχούμενη στη σχολική κοινότητα.

Στο Δ.Σ. Μεγαλοχωρίου αφιερώσαμε λίγες ώρες και συζητήσαμε για τη φύση της αγάπης. Τα παιδιά εκφράστηκαν για την ανιδιοτελή αγάπη προς την οικογένεια τους και τις σχέσεις αγάπης που έχουμε μεταξύ μας οι μαθήτριες/ μαθητές του σχολείου και οι δασκάλες τους.

Ακολούθησε εργαστήριο όπου συζητήσαμε για όσα αγαπάμε να κάνουμε, δώσαμε έναν ορισμό για την αγάπη και ανοίξαμε τις καρδιές μας ο ένας στον άλλον εκφράζοντας τι αγαπάμε περισσότερο στους συμμαθητές και τις δασκάλες μας.

Ως αποτέλεσμα δημιουργήθηκε μια ξεχωριστή διακόσμηση για την πόρτα της τάξης μας ως αφιέρωμα στην όμορφη δράση μας!

image00001 1image00003image00002image00004