Δημοσιεύθηκε στην Γενικά

ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

Την Τετάρτη 14 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε η ημερήσια εκδρομή του Σχολείου μας. Οι μαθητές επισκέφτηκαν το Κάστρο του  Μολύβου, το Δημοτικό Χαμάμ, τη Βιβλιοθήκη ” Εφταλιώτης”, το Αρχοντικό Βαρελτζη και το Οινοποιείο Ανεμώτιας.

Μια ξεχωριστή εμπειρία που θα μείνει αξέχαστη σε όλους!

1 1 2 1 3 1 4 1 5 1

Δημοσιεύθηκε στην Γενικά

Εργαστήρι Μουσικοκινητικής Αγωγής

Μιας και η σχολική χρονιά φτάνει στο τέλος της…. είπαμε να το γιορτάσουμε! Φυσικά γιορτάσαμε με ένα εργαστήρι μουσικοκινητικής αγωγής……Στο εργαστήρι της μουσικοκινητικής αγωγής, μάθαμε τί είναι ο ρυθμός και η μελωδία για τη μουσική, πειραματιστήκαμε με τις μουσικές νότες και με διάφορες κατηγορίες ρυθμικών και μελωδικών οργάνων. Στη συνέχεια δημιουργήσαμε ρυθμικές συνθέσεις με βάση τον αυτοσχεδιασμό. Το τέλος του εργαστηρίου πλαισίωσε ένα μουσικοκινητικό παιχνίδι (σκυταλοδρομία με ήχους), το οποίο είχε ως στόχο την ανάπτυξη της δημιουργικής σκέψης των παιδιών και της σύνδεσης των μουσικών οργάνων με το περιβάλλον και το σώμα, μέσω της κίνησης και της παραγωγής αυτοσχέδιων ήχων. Ευχαριστούμε την κ.Γιώτα Παπαχρύσου για την πολύτιμη βοήθειά της.

1 2 3 4 5

 

Δημοσιεύθηκε στην Γενικά

Βάζουμε χρώμα στα δυσπρόσιτα μέρη της ψυχής μας…..

Μια ακόμη σχολική χρονιά φτάνει στο τέλος της.. Πολλοί μαθητές αποχαιρετούν το μικρό χωριό, ανοίγοντας τα φτερά τους στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση….. Έτσι όλοι μαζί στα πλαίσια της κοινωνικής ευθύνης αποφάσισαν να ομορφύνουν τον αύλειο χώρο  του σχολείου και μάλιστα εκτός διδακτικού ωραρίου με τη βοήθεια της κ. Καραγιάννη Ελβίρας.

Αφού μαζεύτηκαν τα απορρίμματα του σχολείου, οι μαθητές διάλεξαν και στη συνέχεια ζωγράφισαν εικόνες που τους προκαλούσαν θετικά συναισθήματα! Ένα μεγάλο ” μπράβο”.

1 2 2 2 3 1 4 1 5 6 7 8 9 10 335912016 884497179287265 2865588485778745368 n

Δημοσιεύθηκε στην Γενικά

Συνεργασία με την “Πνοή”

Το Δημοτικό Σχολείο Μεγαλοχωρίου σε συνεργασία με το Κέντρο Πρόληψης ΠΝΟΗ υλοποίησε “Εργαστήριο ανάπτυξης Προσωπικών και Κοινωνικών Δεξιοτήτων” σε μαθητές της Δ¨, Ε΄και ΣΤ¨τάξης απο τον Φεβρουάριο 2023 έως τον Ιούνιο 2023 διάρκειας 5 συναντήσεων. Θεματικές Ενότητες που δουλέψαμε: Ζω αρμονικά με τους άλλους ( Κοινωνική Αλληλεπίδραση) – Μαθαίνω να συνεργάζομαι, Ανακαλύπτω τα συναισθήματα ( Αυτορρύθμιση), – Το αλφάβητο των συναισθημάτων, Η συμπεριφορά μου ( Αυτορρύθμιση) Μαθαίνω την ευγένεια , Κάνω φιλοφρονήσεις, Εφηβεία, Χαρακτηριστικά, Ανάγκες, Αλλαγές , Προσωπικοί Στόχοι. Υπεύθυνη προγράμματος: Μαρία Χατζέλλη, Κοινωνική Λειτουργός.

Ευχαριστούμε πολύ για όλα!

1 2 3 4