Δημοσιεύθηκε στην Γενικά

ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟ 1ο ΔΣ ΠΛΩΜΑΡΙΟΥ

Την Τετάρτη 17 Μάϊου οι μαθητές του ΔΣ Μεγαλοχωρίου , άφησαν για λίγο τα μαθήματα και σε συνεργασία με το 1ο ΔΣ Πλωμαρίου πραγματοποίησαν διδακτική επίσκεψη στις κοινότητες του Ακρασίου και του Αμπελικού. Οι μαθητές επισκέφτηκαν το λαογραφικό μουσείο Ακρασίου και στη συνέχεια πραγματοποίησαν φιλικό ποδοσφαιρικό αγώνα με τους μαθητές της Ε τάξης του 1ου ΔΣ Πλωμαρίου.

Ευχαριστούμε τον διευθυντή και τους εκπαιδευτικούς του 1ου Δημοτικού για την όμορφη πρόσκληση!

1 1 2 1

 

Δημοσιεύθηκε στην Γενικά

Βιωματικό εργαστήρι ζαχαροπλαστικής και επίσκεψη στο Μουσικό Γυμνάσιο Μυτιλήνης

Σήμερα ήταν μια διαφορετική μέρα για το σχολείο μας! Πρώτος μας σταθμός το ζαχαροπλαστείο ” ζαχαροπλάστης”. Ο κύριος Πάρης και η κυρία Λέλα, αφού μας ξενάγησαν στον χώρο του ζαχαροπλαστείου και μας αποκάλυψαν κάποια από τα μυστικά του επαγγέλματος, μας στρώσανε στη δουλειά! Όλοι μαζί, αφού χωριστήκαμε σε ομάδες , φτιάξαμε λαχταριστά brownies. Φυσικά ο κ. Πάρης μοιράστηκε τη συνταγή μαζί μας, για να την επαναλάβουμε στο σχολείο! Τους ευχαριστούμε θερμά για την τόσο ζεστή φιλοξενία!

Δεύτερος σταθμός το Μουσικό Γυμνάσιο Μυτιλήνης. Ενημερωθήκαμε για τον τρόπο λειτουργίας του σχολείου, τις εξετάσεις που απαιτούνται για την εισαγωγή, τις υποχρεώσεις ενός μαθητή, αλλά και για τα ξεχωριστά εργαστήρια, όπως αυτό της κλασσικής κιθάρας! Σίγουρα ένα ξεχωριστό σχολείο που θα θέλαμε να ξαναδούμε!

14 1 4 2 2 3 2 5 6 7 8 9 10

Δημοσιεύθηκε στην Γενικά

Ντριιιν! Μια κουκλο-ιστορία ζωντανεύει στο Μουσείο!

Tη Δευτέρα 9 Μάϊου το σχολείο μας ήρθε σε διαδικτυακή επαφή με το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών ΟΤΕ. Αναρωτηθήκαμε πώς θα έμοιαζε μια τηλεφωνήτρια αν ήταν κούκλα σε κουκλοθέατρο. Αφού περιηγηθήκαμε ψηφιακά στο μουσείο, δημιουργήσαμε  με υφάσματα, κουμπιά και νήματα μια ξεχωριστή κούκλα-τηλεφωνήτρια. Μουσείου.

Ευχαριστούμε το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών για την παροχή του υλικού και την καθοδήγηση.1 3 2 3 3 3 4 5 1

Δημοσιεύθηκε στην Γενικά

Καλώς ήρθατε στο Μεγαλοχώρι…

Το παρακάτω βίντεο αποτελεί ομαδική εργασία του εκπαιδευτικού κ. Κόβρα Γιάννη, των μαθητών του ΔΣ Μεγαλοχωρίου και των κατοίκων της κοινότητας….
Πολλά Μπράβο!