Δημοσιεύθηκε στην Γενικά

«1,2,3…Οικονομία»

Την Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας το δεύτερο μέρος του εκπαιδευτικού προγράμματος με θέμα Χρηματοοικονομικός Αλφαβητισμός και τίτλο «1,2,3…Οικονομία», για παιδιά ηλικίας 9 – 12 ετών.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα αποτελεί έργο του Ινστιτούτου Χρηματοοικονομικού Αλφαβητισμού, του οποίου πρόεδρος και ιδρυτής είναι ο Καθηγητής Χρηματοοικονομικής του Πανεπιστημίου Πειραιώς, κ. Νικόλαος Φίλιππας, ο οποίος προΐσταται και της παρουσίασης αυτού σε συνεργασία με ομάδα ερευνητών. Στόχος του προγράμματος τίθεται η Χρηματοοικονομική εκπαίδευση και Ενδυνάμωση των μαθητών ,μέσω της εξοικείωσης με βασικές χρηματοοικονομικές έννοιες.

Έτσι οι μαθητές είχαν τη δυνατότητα να εξερευνήσουν τους τομείς παραγωγής, να κατανοήσουν την αξία των νησιών, του εμπορίου, αλλά και του τουρισμού.  Αμέσως μετά οι μαθητές συζήτησαν με τον κύριο Φίλιππα για την έννοια της εικονικής πραγματικότητας, τη σημασία των robots στα σύγχρονα επαγγέλματα, αλλά και για τα επαγγέλματα που κινδυνεύουν να εξαφανιστούν μελλοντικά λόγω ανάπτυξης της τεχνολογίας.

Τέλος οι μαθητές διαχώρισαν μέσω δραστηριότητας τα προϊόντα και τις υπηρεσίες σε προϊόντα πρωτογενούς, δευτερογενούς και τριτογενούς τομέα.

Ευχαριστούμε θερμά τον κ. Φίλιππα για την πρόσκληση και την υλοποίηση της δράσης.

1.1. 1