Δημοσιεύθηκε στην Γενικά

Δράση “Βιβλία σε Ρόδες”

Το σχολείο μας είχε τη χαρά να φιλοξενήσει για 4 βδομάδες επιλεγμένα παιδικά παραμύθια και μυθιστορήματα της πρωτοβουλίας «Βιβλία σε Ρόδες».

Κατά τη διάρκεια αυτών των εβδομάδων οι μαθητές έμαθαν τη λειτουργία της δανειστικής βιβλιοθήκης, συμμετείχαν σε εργαστήρια φιλαναγνωσίας που πραγματοποιήθηκαν στο διευρυμένο πρόγραμμα του σχολείου μας, αλλά κυρίως γνώρισαν το βιβλίο ως εργαλείο ψυχαγωγίας και όχι μόνο ως μέρος της διδακτικής διαδικασίας.

Όλοι οι μαθητές (ακόμα και μικρότερης ηλικίας που δεν κατείχαν ακόμα πλήρως δεξιότητες ανάγνωσης) καταπιάστηκαν με τα παραμύθια διάβασαν και εντυπωσιάστηκαν από τις εικονογραφήσεις. Οι μεγαλύτεροι μαθητές ανέλαβαν το ρόλο  να διαβάσουν τα κείμενα και να τα εξηγήσουν περεταίρω.

Στο τέλος της δράσης, ζητήθηκε ως αξιολογικό εργαλείο, από τους μαθητές να ζωγραφίσουν το αγαπημένο τους βιβλίο και να περιγράψουν με χρώματα τι έμαθαν και τι κράτησαν από την ανάγνωσή τους.

Τα έργα των μαθητών ψηφιοποιήθηκαν και στάλθηκαν στο αρχείο της ομάδας «Βιβλίο σε Ρόδες».

Viber 2022 10 31 16 55 43 843 Viber 2022 10 31 16 55 44 396 Viber 2022 10 31 16 55 45 024 Viber 2022 10 31 16 55 47 761 Viber 2022 10 31 16 55 50 825 Viber 2022 10 31 16 57 57 849

Δημοσιεύθηκε στην Γενικά

Επίσκεψη στο Λαογραφικό Μουσείο Παλαιοχωρίου

Την Τετάρτη 26 Οκτωβρίου το σχολείο μας πραγματοποίησε διδακτική επίσκεψη στο Λαογραφικό Μουσείο Παλαιοχωρίου.  Οι μαθητές  ξεναγήθηκαν στους χώρους του Μουσείου, άλεσαν σιτάρι στον πέτρινο χειρόμυλο και με το αλεύρι ζύμωσαν κουλούρια που ψήθηκαν στον παραδοσιακό φούρνο του χωριού. Η διδακτική μας επίσκεψη ολοκληρώθηκε με ξενάγηση στον Ιερό Ναό Ευαγγελίστριας.

Ευχαριστούμε θερμά όλα τα μέλη του ΔΣ Λαογραφικού Συλλόγου Παλαιοχωρίου και κυρίως τον κ. Μπακαλούδη Βασίλειο για την πρόσκληση, το αμέριστο ενδιαφέρον του για την υλοποίηση της διδακτικής επίσκεψης, αλλά και την λεπτομερή ξενάγηση. Τέλος . θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον φούρνο του κυρίου Παναγιώτη, αλλά και την πρόεδρο της κοινότητας κ. Κακλαμάνου Σοφία.

 

 

1. 2. 1 3. 1 4. 1 5. 1 6. 1 7. 8

Δημοσιεύθηκε στην Γενικά

Ανακύκλωση πλαστικών

Την Τρίτη 25 Οκτωβρίου επισκέφτηκε το σχολείο μας η κ. Τζαννέτου Μαρία , εθελόντρια του συλλόγου ” Λέσβος χωρίς Πλαστικά”. Σε συνεργασία με την εκπαιδευτικό Κουτσαντώνη Ιουλία πραγματοποιήθηκε εκτενής αναφορά στην αλόγιστη χρήση των πλαστικών, καθώς και στη ρύπανση που προκαλούν. Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε μία μικρο-κατασκευή από χρησιμοποιημένο πλαστικό μπουκάλι, για να κατανοηθεί η  την έννοια της επαναχρησιμοποίησης . Με τα πλαστικά μπουκάλια σχηματίστηκαν υπέροχα γλαστράκια.

Ευχαριστούμε θερμά την κυρία Τζανέττου Μαρία για την άμεση ανταπόκριση της, καθώς και για τη διάθεση των υλικών της δράσης.
1 2. 3. 4. 5. 6.
Δημοσιεύθηκε στην Γενικά

Καλωσήρθατε

Στον ιστότοπο αυτό θα βρείτε νέα, ανακοινώσεις και πληροφορίες για το σχολείο μας ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΕΓΑΛΟΧΩΡΙΟΥ.
Επισκεφτείτε τις διάφορες σελίδες μας για να μάθετε περισσότερα.

Εκεί μπορείτε να βρείτε διάφορες χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με τους εκπαιδευτικούς που πλαισιώνουν το σχολείο μας, την προσβασιμότητα στο σχολείο μας, τον κανονισμό λειτουργίας, τα νέα του σχολείου μας και τα στοιχεία επικοινωνίας του.