Η κυρία Ρόζα επισκέφτηκε το σχολείο μας και μας ετοίμασε μία πεντανόστιμη σπανακοτυρόπιτα αλλά και μία νηστίσιμη, με φύλλο το οποίο έφτιαξε με παραδοσιακό τρόπο. Την ευχαριστούμε πολύ!
Υλικά για τη ζύμη:
1 λίτρο χλιαρό νερό
λίγο αλάτι
3 κουταλιές της σούπας λάδι
2 κουταλιές ξύδι
2 κιλά αλεύρι
Υλικά για τη γέμιση
3 μεγάλες φέτες τυρί φέτα
6 αυγά
λίγο λάδι
λίγο αλάτι
2 κιλά φρέσκο σπανάκι (μόνο τα φύλλα)
Εκτέλεση
Κόβουμε το ζυμάρι σε δύο κομμάτια. Κόβουμε το ένα κομμάτι σε 12 μέρη τα οποία τα κάνουμε μπαλάκια. Παίρνουμε δύο μπαλάκια, βάζουμε λίγο λάδι και τα απλώνουμε. Τα κάνουμε πολύ λεπτά σαν σεντόνι και τα βάζουμε στο ταψί. Βάζουμε τρία φύλλα κάτω και μετά τη γέμιση, ένα φύλλο στη μέση, πάλι τη γέμιση και στο τέλος σκεπάζουμε την πίτα με άλλα 3 φύλλα. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για μία ώρα.
Καλή σας όρεξη!