Επίσκεψη στα αξιοθέατα του Λουτρακίου.

IMG 6499 1

IMG 6491 IMG 6499

 

Στις 16 Απριλίου 2024, η Ε΄ τάξη του σχολείου μας, επισκέφτηκε τον Φάρο Μελαγκάβι, τον αρχαιολογικό χώρο του Ηραίου, τη Μονή του Οσίου Παταπίου και τις πηγές των ιαματικών νερών στο Λουτράκι.

Ανηφορίσαμε στα Γεράνια, μέσα από πεύκα ,ελιές και αρωματικά θυμάρια, θαυμάσαμε το τοπίο . Από τον Φάρο η θέα μας έκοβε την ανάσα! Αφού ξεναγηθήκαμε στο χώρο του Φάρου και μάθαμε την ιστορία του, κατηφορίσαμε στον αρχαιολογικό χώρο του Ηραίου. Τι  θαυμάσιο μέρος!

Μετά από μικρή στάση ξεκούρασης ανεβήκαμε τα σκαλιά προς τη μονή του Οσίου Παταπίου, προσκυνήσαμε με ευλάβεια το σκήνωμα του οσίου και θαυμάσαμε τις παλαιότατες αγιογραφίες του σπηλαίου. Έξω η θέα του Ισθμού και των δύο κόλπων  Κορινθιακού και Σαρωνικού από ψηλά ήταν πραγματικά εντυπωσιακή! Αφού βγάλαμε ωραίες φωτογραφίες, ψωνίσαμε αναμνηστικά, δροσιστήκαμε και φάγαμε το λουκουμάκι μας, αναχωρήσαμε για την τελευταία στάση, την πηγή του Ιαματικού Νερού Λουτρακίου. Εκεί θαυμάσαμε τα ψηφιδωτά, δοκιμάσαμε το ιαματικό νερό, φωτογραφηθήκαμε και φύγαμε γεμάτοι όμορφες εικόνες!

 

 

IMG 6512 IMG 6523 IMG 6524