Η Γιορτή των Τριών Ιεραρχών στο σχολείο μας. Κοπή Βασιλόπιτας των εκπαιδευτικών..

αρχείο λήψης

αρχείο λήψης IMG 5744

IMG 5743

Η Γιορτή των Τριών Ιεραρχών στο σχολείο μας.

Κοπή Βασιλόπιτας των εκπαιδευτικών.

 

Σήμερα Τρίτη 30-01-2024, είναι η εορτή Των Τριών Ιεραρχών, των Αγίων  της παιδείας και της εκπαίδευσης.

Τρεις Ιεράρχες ονομάζονται τρεις άγιοι και Θεολόγοι της Ορθόδοξης Χριστιανικής πίστης, προστάτες των γραμμάτων και των μαθητών, ο Ιωάννης ο Χρυσόστομος, ο Βασίλειος ο Μέγας και ο Γρηγόριος Ναζιανζηνός. Αναδείχθηκαν Πατέρες της Εκκλησίας και Άγιοι.

Οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές-τριες του σχολείου μας τίμησαν τους προστάτες αγίους με εκκλησιασμό και κοινωνία και προσφορά των άρτων.  Ακολούθησε στο χώρο εκδηλώσεων, ομιλία- παρουσίαση  της ζωής και του έργου των Τριών Ιεραρχών από το πατέρα Αρκάδιο, απεσταλμένο της Ιεράς Μητρόπολης Κορίνθου, ύστερα από αίτημα του συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου.

 

ΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΤΕΡΩΝ:


«Να χρησιμοποιείς τα βιβλία, όπως η μέλισσα τα άνθη. Γιατί εκείνη δεν πηγαίνει σε όλα τα άνθη και σε αυτά που πηγαίνει, τρυγάει από το καθένα μόνο ό,τι της είναι χρήσιμο.»

« Το χρυσάφι δε βρέθηκε για να δενόμαστε μ΄ αυτό (εννοεί τις χρυσές αλυσίδες και τα κοσμήματα), αλλά για να λύνουμε τους δεμένους (εννοεί τους φτωχούς).»

«Οι γονείς που έφεραν στον κόσμο τα παιδιά τους πρέπει να φροντίζουν ώστε αυτά να μορφώνονται.»

«Στολίστε τις ψυχές των παιδιών με την κατάλληλη μόρφωση και όλα τα άλλα θα ακολουθήσουν.»

Μετά  την ομιλία κόψαμε και την πρωτοχρονιάτική  Βασιλόπιτα στο γραφείο των εκπαιδευτικών του σχολείου! Για μια ακόμη χρονιά ήταν ευγενική χορηγία της κ. Κ. Κεχρολόγου και του κ. Ν. Παπασταμάτη, των ζαχαροπλαστείων: ΚΕΧΡΟΛΟΓΟΣ Bakery And Luxury Pastry και τους ευχαριστούμε πολύ!

Τυχερές ήταν οι νεαρές δασκάλες μας : Ιφιγένεια Αλματζή και Αναστασία Γκογκάκη. Τους ευχόμαστε να είναι πάντα τυχερές !

Καλή χρονιά και υγεία σε όλους!!!