Γιορτή 28ης Οκτωβρίου 1940..

image

Την Παρασκευή  27 Οκτωβρίου 2023, πραγματοποιήθηκε η γιορτή της σημαίας και γιορτάστηκε η επέτειος της 28ης Οκτωβρίου στο σχολείο μας . Τη γιορτή παρουσίασαν οι μαθητές της Δ΄  τάξης, με επιμέλεια της δασκάλας τους κ. Κοσμά Δήμητρας.

Μέσα από κείμενα, ποιήματα, τραγούδια και θεατρικά αποσπάσματα, έγινε αναφορά στον πόλεμο, στην ιταλική εισβολή και την ελληνική απάντηση, τις πρώτες νίκες, στη γερμανική εισβολή, τους Γερμανούς Ναζί, την Κατοχή, την Αντίσταση και την απελευθέρωση.

Η Διευθύντρια του σχολείου, παρέδωσε τη σημαία στους σημαιοφόρους. Η γιορτή έκλεισε με τον Εθνικό Ύμνο.

Συγχαρητήρια στα παιδιά , χρόνια πολλά και καλή πρόοδο σε όλους!

Το Σάββατο 28 Οκτωβρίου 2023 –ανήμερα της εθνικής επετείου- η σημαιοφόρος με τους παραστάτες και οι μαθητές/μαθήτριες του σχολείου, παρακολούθησαν την ιερή δοξολογία στον Ι. Ν. Αγίου Γεωργίου. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας η Δ/ντρια του σχολείου μας εκφώνησε τον Πανηγυρικό της Ημέρας. Στη συνέχεια όλοι/ες συγκεντρώθηκαν στην πλατεία ,όπου παρακολούθησαν την επιμνημόσυνη δέηση και την κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο από τις αρχές και από τα σχολεία. Τα παιδιά με καμάρι και υπερηφάνεια παρέλασαν στον χώρο της πλατείας και χειροκροτήθηκαν από όλους τους παρευρισκόμενους.

Ακολουθούν φωτογραφίες από τη γιορτή και την παρέλαση: