Αρχική » Χωρίς κατηγορία » Πανελλήνια Ημέρα Φιλοζωίας

Πανελλήνια Ημέρα Φιλοζωίας

Η 4η Απριλίου θεσμοθετήθηκε από το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού από την τρέχουσα σχολική χρονιά 2023-2024 ως Πανελλήνια Σχολική Ημέρα Φιλοζωίας με σκοπό την προώθηση, την  ευαισθητοποίηση, την ανάπτυξη της φιλοζωίας και την υπεύθυνη κηδεμονία ζώου συντροφιάς από τους/τις μαθητές/τριες.

Στο πλαίσιο αυτό το σχολείο μας υλοποίησε σχετικές δράσεις που περιελάμβαναν ανοικτή ενημερωτική τηλεσυνάντηση της Π.Φ.Π.Ο. με  μαθητές και εκπαιδευτικούς όπου παρουσιάστηκαν οι βασικές διεκδικήσεις του φιλοζωικού  κινήματος, τα δικαιώματα των ζώων και ιδέες για δραστηριότητες στα σχολεία καθώς και εικαστικές δημιουργίες και κολάζ με τα δικαιώματα των ζώων.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες μέσω της διάδρασης ευαισθητοποιήθηκαν και με τις ερωτήσεις τους απέδειξαν την αγάπη και το ενδιαφέρον τους για τα ζώα και την καλύτερη διαβίωσή τους. Με δεδομένη την ανάγκη για ανάπτυξη θετικής στάσης και σεβασμού απέναντι στα ζώα και στο περιβάλλον, ευελπιστούμε στην υλοποίηση κι άλλων εκπαιδευτικών δράσεων με κάθε ευκαιρία στη σχολική μας μονάδα.

Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση