Αρχείο για "Μάιος, 2020"

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΑΝΑΒΡΑΣ από 1-6-2020

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ
ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΑΝΑΒΡΑΣ από 1-6-2020

Αγαπητοί γονείς,
το σχολείο μας είναι έτοιμο να υποδεχθεί ξανά τους μαθητές του!

Νέες συνθήκες – Νέοι Κανόνες Λειτουργίας:
Οι τάξεις Α’ και Β’ θα λειτουργήσουν σε μια ομάδα. Όλοι οι μαθητές θα έχουν μάθημα κάθε μέρα κανονικά. Οι τάξεις Γ’ και Δ’ καθώς οι τάξεις Ε’ και Στ’ χωρίστηκαν σε δύο ομάδες.
Η ομάδα της Γ’ τάξης θα προσέλθει την Τρίτη 2 Ιουνίου και για την πρώτη εβδομάδα Τρίτη – Πέμπτη. Την επόμενη εβδομάδα Δευτέρα – Τετάρτη – Παρασκευή, συνεχίζοντας εναλλάξ μέχρι το τέλος της σχολικής χρονιάς. Η Δ’ Τάξη θα προσέλθει τη Δευτέρα 1 Ιουνίου και για την πρώτη εβδομάδα Δευτέρα-Τετάρτη-Παρασκευή ενώ τη δεύτερη βδομάδα αντίστροφα Τρίτη – Πέμπτη συνεχίζοντας εναλλάξ μέχρι το τέλος της σχολικής χρονιάς.
Η Στ’ Τάξη θα προσέλθει τη Δευτέρα 1 Ιουνίου και για την πρώτη εβδομάδα Δευτέρα-Τετάρτη-Παρασκευή και η Έ’ Τάξη την Τρίτη 2 Ιουνίου και για την πρώτη εβδομάδα Τρίτη – Πέμπτη. Τη δεύτερη εβδομάδα αντίστροφα και θα συνεχίσουμε εναλλάξ μέχρι το τέλος της σχολικής χρονιάς. Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να απευθυνθείτε στην υπεύθυνη δασκάλα της τάξης.

Οι σχολικές αίθουσες έχουν διαμορφωθεί έτσι ώστε να μεγιστοποιείται η απόσταση μεταξύ των μαθητών/τριών, δηλαδή ένα παιδί σε κάθε θρανίο και σε απόσταση 1,5 μέτρο μεταξύ τους.
Να φροντίσετε ώστε το παιδί σας να έχει μαζί του αρκετό νερό σε ατομικά μπουκαλάκια, χαρτομάντηλα και ένα ατομικό αντισηπτικό υγρό χεριών. Θα επισημάνετε στο παιδί σας ότι δεν επιτρέπεται να μοιράζεται οτιδήποτε με οποιοδήποτε συμμαθητή του, είτε αυτό είναι φαγώσιμο ή κάποιο αντικείμενο (μολύβι, τετράδιο, γόμα κ.λ.π.).
Θα συνοδεύετε το παιδί σας, διατηρώντας πάντα τις αποστάσεις μέχρι την εξωτερική είσοδο του σχολείου. Η προσέλευση θα γίνεται από τις 08:00 έως και τις 08:15.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Δεν επιτρέπεται η είσοδος οποιουδήποτε στο σχολείο πλην των μαθητών, των εκπαιδευτικών και του προσωπικού του σχολείου. Αν για οποιοδήποτε λόγο παραστεί απαραίτητη η παρουσία σας στο Σχολείο, αυτό θα το κρίνει η Διεύθυνση του Σχολείου και θα γίνει κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού και αφού οι μαθητές είναι στις τάξεις τους.

Η αποχώρηση των μαθητών το μεσημέρι θα γίνεται στις 13:15 με την εξής σειρά: πρώτοι θα αποχωρούν οι μαθητές των μικρών τάξεων και κατόπιν των μεγαλύτερων τάξεων του Δημοτικού. Οι γονείς – κηδεμόνες που θα τα παραλαμβάνουν από την εξωτερική είσοδο του σχολείου, παρακαλούνται να τηρούν τις αποστάσεις μεταξύ τους.
Η πρωινή συγκέντρωση δεν θα πραγματοποιείται. Οι μαθητές θα περιμένουν σε ορισμένα σημεία του αύλειου χώρου, παρουσία των εκπαιδευτικών, το χτύπημα του κουδουνιού, διατηρώντας τις απαραίτητες αποστάσεις, όπως και κατά τη διάρκεια των διαλειμμάτων. Η πρωινή προσευχή θα γίνεται στις αίθουσες.
Οι επιφάνειες των θρανίων και άλλοι κοινόχρηστοι χώροι θα απολυμαίνονται και κατά τη διάρκεια λειτουργίας του σχολείου και μετά την αποχώρηση των μαθητών θα γίνεται σχολαστικός καθαρισμός όλων των χώρων του σχολείου.
Αγαπητοί γονείς, με αίσθημα ευθύνης, θα τηρηθούν απ’ όλους μας τα μέτρα προστασίας. Αν, ωστόσο, στην οικογένειά σας υπάρχει άτομο που ανήκει σε ευπαθείς ομάδες και συνιστάται η παραμονή του παιδιού σας στο σπίτι, μπορείτε να συμπληρώσετε μία υπεύθυνη δήλωση στο γραφείο του Διευθυντή του Σχολείου. Τηλέφωνα επικοινωνίας του σχολείου: 24940 41362.
Παρακαλούμε θερμά όλους τους γονείς να φροντίσουν, ώστε τα παιδιά να έρθουν κατάλληλα ενημερωμένα και προετοιμασμένα, ιδίως τις πρώτες μέρες λειτουργίας του σχολείου.

ΚΑΛΗ & ΑΣΦΑΛΗ ΕΠΑΝΟΔΟ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ!!!

Για το Σύλλογο Διδασκόντων
Ο Δ/ντής του Σχολείου
Νάστος Γεώργιος

Εγκύκλιος για επαναλειτουργία Δημοτικών Σχολείων και Νηπιαγωγείων!

Εγκύκλιος για επαναλειτουργία Δημοτικών Σχολείων και Νηπιαγωγείων!
Α. Προσέλευση στη σχολική μονάδα
Β. Διαρρύθμιση των αιθουσών
Γ. Διαλείμματα
Δ. Συνεδριάσεις Συλλόγου Διδασκόντων
Ε. Ωρολόγιο Πρόγραμμα
ΣΤ. Καθαριότητα και κανόνες υγιεινής
Ζ. Μετακινήσεις μαθητών

Επαναλειτουργία των δημοτικών σχολείων από τη Δευτέρα, 1 Ιουνίου 2020

Αποφασίστηκε από την Κυβέρνηση η επαναλειτουργία των δημοτικών σχολείων από τη Δευτέρα, 1 Ιουνίου 2020.
Τα μαθήματα θα παραταθούν έως και την Παρασκευή 26 Ιουνίου (αντί για τη 15η Ιουνίου).
Τα τμήματα σχολείων και νηπιαγωγείων θα λειτουργούν με έως 15 μαθητές τη φορά και με 1.5 μέτρο απόσταση στα θρανία, τα οποία θα έχουν τον ίδιο προσανατολισμό.
Αν οι μαθητές υπερβαίνουν τους 15, τότε το τμήμα θα διαιρείται σε 2 υποτμήματα, και θα λειτουργούν εκ περιτροπής, Δευτέρα-Τετάρτη-Παρασκευή το ένα, Τρίτη-Πέμπτη το άλλο, και την επόμενη εβδομάδα το αντίθετο.
Αν οι μαθητές δεν υπερβαίνουν τους 15, τότε το τμήμα θα λειτουργεί καθημερινά.
Στις αίθουσες θα υπάρχουν αντισηπτικά, προβλέπεται καθαρισμός δύο φορές την ημέρα, και κατά τη διάρκεια λειτουργίας του σχολείου και μετά το πέρας αυτού. Προβλέπονται διαλείμματα σε διαφορετικές ώρες για τη μείωση του συγχρωτισμού, και προβλέπεται απαγόρευση λειτουργίας των κυλικείων.
Προβλέπεται φυσικός αερισμός των αιθουσών, η χρήση της μάσκας είναι προαιρετική για εκπαιδευτικούς και μαθητές (και στο σχολείο και στα σχολικά λεωφορεία), ειδικές οδηγίες ΕΟΔΥ θα αποσταλούν τις επόμενες ημέρες σε όλες τις δομές πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, και σημαντικό μέρος της πρώτης ημέρας θα αφιερωθεί στην επεξήγηση των οδηγιών αυτών.
Υπάρχει επίσης η δυνατότητα απουσίας μαθητή, στη βάση απλής υπεύθυνης δήλωσης γονέα ή κηδεμόνα περί ύπαρξης ατόμου στο σπίτι που ανήκει σε ομάδα αυξημένου κινδύνου ή που νοσεί.

Ημέρα Ευρώπης Erasmus+ Σχολικοί Κήποι στην Ευρώπη

Κουίζ ερωτήσεων σχετικά με τις χώρες εταίρους που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα Erasmus+ “Σχολικοί Κήποι στην Ευρώπη”

https://create.kahoot.it/share/erasmus/5eb70a2c-590f-4c18-8f25-4c7afe9171a7

Εβδομαδιαίο Πρόγραμμα Εξ – Αποστάσεως μέσω Webex

Αγαπητοί γονείς, Σας ενημερώνουμε για το πρόγραμμα των μαθημάτων ,μέσω Webex. Πιο αναλυτικά:

• Α’ Δημοτικού: Τρίτη, Τετάρτη και Παρασκευή 13:30- 14:30 με τη δασκάλα της τάξης κα. Βάνα Κατηγιάννη

•Β’ Δημοτικού: Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή 15:00 -16:00 με το δάσκαλο της τάξης κο. Γεώργιο Νάστο

• Γ’ –Δ’ Δημοτικού: Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή 12:00 – 13:00 με τη δασκάλα της τάξης κα. Αλεξάνδρα Τσικοπούλου

• Ε΄ – Στ΄ Δημοτικού με την κα. Κωνσταντίνα Πουτσιάκα όπως έχει ήδη αναρτηθεί

Για τα μαθήματα των ειδικοτήτων το πρόγραμμα έχει ως εξής:

• Φυσική Αγωγή με την κα. Αρετή Παπαγεωργίου: Α΄-Β’ Δημοτικού: Πέμπτη 13:30-14:00

Γ’- Δ’ Δημοτικού: Παρασκευή 13:30-14:00

Ε΄-Στ΄ Δημοτικού: Τρίτη 14:00- 14:30

• Αγγλικά με την κα. Ολυμπία Μπαγκούια: Γ’- Δ’ Δημοτικού: Τετάρτη 13:00-14:00 Ε΄-Στ΄ Δημοτικού: Δευτέρα και Πέμπτη 14:00- 15:00

• Μουσική με την κα. Γεωργία Παπαλιάγκα: Α΄ Δημοτικού: Τετάρτη 15:30-16:00 Β΄ Δημοτικού: Πέμπτη 15:00- 15:30 Γ’- Δ’ Δημοτικού: Τρίτη15:00-15:30 Ε΄-Στ΄ Δημοτικού: Τετάρτη 14:30- 15:00

ΤΠΕ με τον κο. Παναγιώτη Στεφανή: Γ’- Δ’ Δημοτικού: Τετάρτη 15:00-15:30 Ε’- ΣΤ’ Δημοτικού: Τετάρτη 15:30-16:00

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση