Δράσεις του ΟΕΝΕΦ – Europe Direct Δυτικής Μακεδονίας στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας 2024 στο Δημοτικό Σχολείο Αμμοχωρίου

Στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας 2024, τα στελέχη της ομάδας έργου του Ομίλου Ενεργών Νέων Δυτικής Μακεδονίας – Europe Direct Δυτικής Μακεδονίας πραγματοποίησαν εκπαιδευτική επίσκεψη στο Δημοτικό Σχολείο Αμμοχωρίου, την Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024. Κατά τη διάρκεια της εκπαιδευτικής επίσκεψης, οι μαθητές/τριες και εκπαιδευτικοί είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για βιώσιμα πρότυπα κινητικότητας και να ευαισθητοποιηθούν σχετικά με την προστασία του περιβάλλοντος.

Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας αποτελεί μία ετήσια εκδήλωση για την προώθηση της βιώσιμης αστικής κινητικότητας, με πάνω από 3.000 πόλεις και κωμοπόλεις να συμμετέχουν από τις 16 έως τις 22 Σεπτεμβρίου 2024. Φέτος, κεντρικό θέμα ήταν ο «Κοινός Δημόσιος χώρος», με στόχο να αναδειχθούν τα οφέλη μιας πιο ισορροπημένης κατανομής του οδικού χώρου και του σεβασμού για τους άλλους χρήστες.

Οι μαθητές/τριες συμμετείχαν σε ενημερωτικές δράσεις και παιχνίδια για την κυκλοφοριακή αγωγή, στο πλαίσιο του προγράμματος Moving Stars (MOVING Safely To All Roads) “Αστεράκια σε κίνηση», το οποίο αποτελεί ένα έργο που υποστηρίζεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, μέσω του προγράμματος Erasmus+, Βασική Δράση 2 στον τομέα της Σχολικής Εκπαίδευσης. Το πρόγραμμα συντονίζεται από την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα και από το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας “Πάνος Μυλωνάς” και περιλαμβάνει δραστηριότητες Κυκλοφοριακής Αγωγής και εκπαίδευσης στην Κινητικότητα, βασισμένες σε τεχνικές μάθησης, με επίκεντρο το παιχνίδι (παιχνιδοκεντρική μάθηση, Game Based Learning–GLB) και την κίνηση. Ως αποτέλεσμα, τα παιδιά κατάφεραν να εξοικειωθούν με τους κανόνες του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και τις πινακίδες σήμανσης αλλά και να ψυχαγωγηθούν με διαδραστικά επιδαπέδια παιχνίδια που καλλιεργούν τους κανόνες οδικής, υπό την καθοδήγηση των στελεχών του Ομίλου Ενεργών Νέων Δυτικής Μακεδονίας – Europe Direct Δυτικής Μακεδονίας.

 

Ευχαριστούμε τον Όμιλο Ενεργών Νέων Φλώρινας (ΟΕΝΕΦ)-Europe Direct Δυτικής Μακεδονίας και ιδιαίτερα την κ. Ελένη Κωνσταντίνου για την τόσο ωφέλιμη και πολύ καλά σχεδιασμένη εκπαιδευτική δράση! Πρόσφερε στα παιδιά γνώση και ενημέρωση με ευχάριστο και διασκεδαστικό τρόπο. Τα οφέλη των εκπαιδευτικών δράσεων  του Ομίλου είναι πολλά για αυτό ευχόμαστε να συνεχιστούν αμείωτα οι δράσεις αυτές ελπίζοντας για μια νέα εκπαιδευτική επίσκεψη!

IMG 0748 IMG 0808 censored IMG 0891 censored IMG 0934 censored IMG 0989 censored IMG 1072 censored IMG 1079 censored IMG 1117 censored IMG 1150 censored IMG 1202 censored

;


Τα σχόλια είναι κλειστά.

Copyright © ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΜΜΟΧΩΡΙΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ          Φιλοξενείται από Blogs.sch.gr
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση