6 ΜΑΡΤΙΟΥ 2024
ΤΑΞΗ Α
Με ένα διαφορετικό, αλλά πολύ ενδιαφέρον, μάθημα ξεκίνησε η σημερινή μας ημέρα. Μιλήσαμε για τον σχολικό εκφοβισμό. Τι σημαίνει εκφοβισμός , πόσο διαφορετικό είναι από ένα πείραγμα, τι νιώθουμε όταν φοβόμαστε άλλα παιδιά , πώς πρέπει να αντιμετωπίζουμε τον φόβο μας, ότι πάντα πρέπει να μιλάμε στους μεγάλους , να συζητάμε και να ζητάμε πάντα βοήθεια από μεγάλους ή από τους φίλους μας , όταν νιώθουμε ότι απειλούμαστε .
Σε όλα αυτά βοήθησαν και τα παρακάτω βίντεο που παρακολουθήσαμε και συζητήσαμε και δύο ιστορίες: « Τα μπαλόνια της φιλίας» και « Η Μόνα σε καινούριο σχολείο».
Όλιβερ Μπάτον – Παραμύθια για παιδιά – Ελληνική Αφήγηση & Ελληνικοί Υπότιτλοι (youtube.com)
https://www.youtube.com/watch?v=BXyZW2hhAac
https://www.youtube.com/watch?v=YyDJafzuUK4&t=11s
Anti Bullying Animated Short Film Project (youtube.com)
paramuthia_gia_ekfovismo.pdf (sch.gr)
https://kesy.dra.sch.gr/images/pdfs/paramuthia_gia_ekfovismo.pdf
Ολοκληρώσαμε με το εικαστικό κομμάτι δίνοντας το δικό μας σύνθημα κατά της βίας. Στο χέρι μας ανθίζουν λουλούδια και βγαίνουν μπαλόνια αγάπης και φιλίας.

ΤΑΞΗ Β
Οι μαθητές της Β’ τάξης, έχοντας αφορμή δυο ιστορίες αλληλεγγύης, συζητούν, δίνουν προεκτάσεις και αποτυπώνουν διαφορετικές μορφές της.

ΤΑΞΗ Γ
Την πανελλήνια ημέρα κατά του σχολικού εκφοβισμού οι μαθητές και η εκπαιδευτικός της Γ τάξης συζήτησαν αναλυτικά για την έννοια, τις αιτίες, τις μορφές και τις επιπτώσεις του σχολικού εκφοβισμού μέσα από ιστορίες, παραδείγματα και κυρίως εποικοδομητικό διάλογο μεταξύ των μαθητών.
Έπειτα, αφού χωρίστηκαν σε δυο ομάδες, πραγματοποίησαν τις παρακάτω κατασκευές σε ομαδοσυνεργατικό κλίμα.

ΤΑΞΗ Ε
