“Παραμύθι χωρίς όνομα” Πηνελόπη Δέλτα , ΘΕΑΤΡΟ ΚΙΒΩΤΟΣ, Κάρμεν Ρουγγέρη

Την  Παρασκευή 7 Απριλίου 2023 το σχολείο παρακολούθησε τη θεατρική παράσταση “Παραμύθι χωρίς όνομα”, της Πηνελόπης Δέλτα  στο θέατρο Κιβωτός  σε σκηνοθεσία Χριστίνας Κουλουμπή  και Κάρμεν Ρουγγέρη .
Λίγα λόγια για το έργο:
Στο βασίλειο των Μοιρολάτρων ο Αστόχαστος γιος του βασιλιά Συνετού, διαδέχεται τον πατέρα του στον θρόνο.  Ο νέος βασιλιάς ενδιαφέρεται μόνο για διασκέδαση και καλοπέραση.  Όπως είναι φυσικό σε λίγο καιρό το βασίλειο καταρρέει. Το θησαυροφυλάκιο αδειάζει! Η χώρα δανείζεται συνέχεια και ο τόπος ερημώνει. Μην αντέχοντας αυτή την κατάσταση ο γιος του βασιλιά αποφασίζει να δράσει.  Με βοηθό την μικρή του αδερφή και μετά από πολλές περιπέτειες θα κατορθώσει να εμπνεύσει πίστη και εμπιστοσύνη στον λαό του ώστε όλοι μαζί να βοηθήσουν να ανορθωθεί η χώρα.

Το βασιλόπουλο, ο πρωταγωνιστής της ιστορίας μας, θα μπορούσε να είναι ο νέος Έλληνας που βρίσκει τη δύναμη και τον τρόπο ώστε να ξαναγεννηθεί η πατρίδα του. Είναι ένα έργο με ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα πλοκή, που σίγουρα θα διασκεδάσει τα παιδιά, αλλά συγχρόνως θα τα διδάξει με έμμεσο τρόπο, μια που μιλάει για τις αξίες

της εργασίας,

της δικαιοσύνης,

της προσπάθειας,

της ανδρείας,

της συλλογικότητας σε αντίθεση με

την τεμπελιά,

την αδικία, την παραίτηση,

τη δειλία και

τον ατομισμό.

Πηγή: ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΧΩΡΙΣ ΟΝΟΜΑ – ΘΕΑΤΡΟ ΚΙΒΩΤΟΣ – Κάρμεν Ρουγγέρη (karmenrouggeri.gr)

Ένα έργο διαχρονικό που ενθουσίασε όλους τους μαθητές /μαθήτριές μας .

Καλό Πάσχα και Καλή Ανάσταση σε όλους .

square εικόνα Viber 2023 04 23 19 52 22 842   εικόνα Viber 2023 04 23 19 52 46 209

εικόνα Viber 2023 04 23 19 52 46 099